Πολιτική

Στην Κρήτη ο Προκόπης Παυλόπουλος για το έτος “Νίκος Καζαντζάκης” [pics]

Στο Ηράκλειο Κρήτης έφτασε το πρωί του Σαββάτου (29.07.2017) ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος θα παραστεί στις εκδηλώσεις για το αφιερωματικό έτος “Νίκος Καζαντζάκης”.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αμέσως μετά την άφιξή του, κατευθύνθηκε στο Μαρτινέγκο όπου τον υποδέχθηκαν τοπικές αρχές, ενώ έγινε και κατάθεση στεφάνου. 

Εκεί βρέθηκαν από νωρίς ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, Αστυνομικές και Στρατιωτικές Αρχές και εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου.

Στη συνέχεια, ο κ Παυλόπουλος επισκέφθηκε το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στο χωριό Μυρτιά του δήμου Αρχανών – Αστερουσίων και ξεναγήθηκε στους χώρους του.

«Σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς όχι μόνο για τον τόπο μας αλλά για την Ευρώπη για τον κόσμο ολόκληρο αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από το Νίκο Καζαντζάκη είναι το αδάμαστο πνεύμα του. Το πνεύμα που υπερασπίστηκε την ελευθερία. Και το πνεύμα που αναζήτησε διαρκώς την αλήθεια. Αυτές οι δύο έννοιες, αυτοί οι δύο αγώνες ταιριάζουν πολύ περισσότερο σήμερα, ακόμα και από την εποχή του Καζαντζάκη, στον άνθρωπο. Στον άνθρωπο που δοκιμάζεται. Φαντάζομαι ότι όλοι πρέπει να ξαναγυρίσουμε πάλι σε αυτά που είχε πει. Να τα σκεφθούμε με το σημερινό μάτι. Για να καταλάβουμε πώς ο Καζαντζάκης παραμένει επίκαιρος», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ekriti.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όταν ορισμένοι οραματίζονται επιστροφή στο καταστροφικό 2015, η ΝΔ σχεδιάζει το ελπιδοφόρο 2030
«Η Ιστορία μπορεί να μην επαναλαμβάνεται, αλλά τιμωρεί όποιους την ξεχνούν. Ειδικά όταν οι αρχιτέκτονες της χρεοκοπίας ζητούν να τους εμπιστευτούν ξανά» τόνισε ο πρωθυπουργός στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
117
Αλέξης Τσίπρας: Eπιβολή πατριωτικής εισφοράς στα υπέρμετρα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων
«Είναι δύσκολο να γίνουν όλα αυτά; Όσο δύσκολο είναι να έχεις το θάρρος να συγκρουστείς με τα συμφέροντα και την ευθύνη να στηρίξεις την κοινωνία» λέει ο πρώην πρωθυπουργός σε βίντεό του στα social media
Αλέξης Τσίπρας, 11ο Φόρουμ των Δελφών
27
Η Μαρία Καρυστιανού και επίσημα στην ηγεσία του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών – Μέσα στον Μάιο η παρουσίαση του νέου κόμματος
«Δεν είμαστε απλώς μια ομάδα, είμαστε μία μεγάλη οικογένεια που μεγαλώνει συνεχώς, επειδή την ενώνει η αλήθεια και η αγάπη για το δίκαιο», υπογραμμίζει η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 51