Πέμπτη, 13 Ιουν.
32oC Αθήνα

Στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε την Ογκολογική Μονάδα Παίδων “Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ”, όπου την υποδέχθηκαν η πρόεδρος του σωματείου “ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο“, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, και ο διοικητής των Νοσοκομείων Παίδων “Η Αγία Σοφία” και “Π.& Α. Κυριακού», Μανώλης Παπασάββας, οι οποίοι και την ξενάγησαν στους χώρους του Ογκολογικού Νοσοκομείου.

«Ξεκινώντας σήμερα να επισκεφθώ την Ογκολογική Μονάδα Παίδων “Μαριάννα Βαρδινογιάννη-Ελπίδα”, ήξερα ότι θα μπω στο πεδίο της μάχης. Μιας μάχης για τα παιδιά και τους γονείς τους, για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, που δοκιμάζει σκληρά την ανθρώπινη αντοχή. Αλλά και μιας μάχης νικηφόρας», σημείωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης.

Και υπογράμμισε: «Κάθε νίκη, εδώ, απέναντι στον αόρατο εχθρό είναι μια λαμπερή ακτίδα φωτός. Μας θυμίζει ότι ο πόλεμος ενάντια στον καρκίνο μπορεί να κερδηθεί. Ότι οι όλες σχεδόν οι μορφές παιδικού καρκίνου μπορούν να ξεπεραστούν μέσω της έγκαιρης διάγνωσης και αντιμετώπισης. Ότι υπάρχει ελπίδα. Μια ελπίδα που γίνεται βεβαιότητα στα πρόσωπα των αποθεραπευμένων παιδιών».

Η Πρόεδρος επισήμανε ότι στον αγώνα αυτό, πρωτοπορεί ο σύλλογος “ΕΛΠΙΔΑ”, καθώς φροντίζει τα παιδιά, αλλά και τις οικογένειές τους, εφαρμόζει πρωτοποριακές εξατομικευμένες θεραπείες, οργανώνει τον πρότυπο Ξενώνα του και στηρίζει τους φιλοξενούμενους με τη συνδρομή κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων.

Καταλήγοντας, η κυρία Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε και συνεχάρη την κυρία Βαρδινογιάννη και τους συνεργάτες της για τη δωρεά ψυχής στα παιδιά και τους γονείς τους. Όπως είπε: «Η προσφορά τους, η πίστη και η αγάπη τους, μας φέρνουν καθημερινά ένα βήμα πιο κοντά στο θαύμα της ίασης».

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του σωματείου “ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο” είπε πως «αποτελεί πολύ μεγάλη τιμή και συγκίνηση το γεγονός πως τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού καρκίνου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών μας». Σημείωσε ότι η συμπαράστασή της είναι ανεκτίμητη και μάς δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και κατέληξε στέλνοντας ένα μήνυμα για τη σημερινή ημέρα, που έρχεται από τους μικρούς μας ήρωες, τα παιδιά: ότι ο καρκίνος μπορεί και πρέπει να νικηθεί.

Η συνάντηση με αντιπροσωπεία της “Φλόγας”

Νωρίτερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο αντιπροσωπεία του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια “Η Φλόγα” και ενημερώθηκε για το έργο του Συλλόγου από την Πρόεδρο Μαρία Τρυφωνίδη, τη γενική γραμματέα Ελένη Αντωνίου και το μέλος του Δ.Σ. Βασίλη Δημητρόπουλο.

Σε δήλωσή της, μετά το πέρας της συνάντησης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε λόγο για μια ομάδα από ηρωικούς γονείς, που κρατούν άσβεστη τη φλόγα της ελπίδας. «Μια φλόγα που θεριεύει από τη συνεργασία και την εθελοντική προσφορά, θερμαίνει τις καρδιές, διαλύει τη σκιές και τις προκαταλήψεις που περιβάλλουν την νόσο», ανέφερε και προσέθεσε: «Οι γονείς της Φλόγας έμαθαν, μέσα από την φοβερή δοκιμασία τους, ότι ο παιδικός καρκίνος δεν είναι στίγμα. Δεν είναι επάρατος. Δεν είναι κληρονομικός. Δεν είναι αήττητος. Και κάνουν ό,τι μπορούν για να το μάθουμε και όλοι εμείς».

Αναφερόμενη στους εθελοντές που συσπειρώνονται γύρω από τη “Φλόγα”, υπογράμμισε ότι αγωνίζονται για καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Ανακουφίζουν και παρηγορούν και κατέληξε λέγοντας πως «Είμαστε όλοι στο πλευρό τους».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις