Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Στην Πολιτική Προστασία ο ΑΜΚΑ όσων νοσούν από κορονοϊό

Στην Πολιτική Προστασία ο ΑΜΚΑ όσων νοσούν από κορονοϊό
ΦΩΤΟ αρχείου

Την μεταβίβαση των στοιχείων ΑΜΚΑ όσων νοσούν από τον κορονοϊό στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε από την κυβέρνηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Στόχος της κυβερνητικής τροπολογίας είναι η ακριβής υγειονομική καταγραφή των κρουσμάτων στη χώρα μας ούτως ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση η ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) κρίθηκε αναγκαία, καθώς παρατηρούνται “σοβαρές ανακρίβειες” στην επιδημιολογική καταγραφή.

Κι αυτό την ώρα που είναι αναγκαία η ακριβής επιδημιολογική καταγραφή των κρουσμάτων, ώστε να υπάρχει άμεση προσαρμογή στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και σχετική επιχειρησιακή δράση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Η λήψη του ΑΜΚΑ θα γίνεται από το Εθνικό Μητρώο Ασθενών, πέραν των προσωπικών δεδομένων που ήδη προβλέπεται η δυνατότητα λήψης τους.

Η τροπολογία κατατέθηκε στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) της κυβέρνησης με τα έκτακτα μέτρα για τον κορονοϊό, η οποία ψηφίζεται την Πέμπτη (09.04.2020) από την Ολομέλεια της Βουλής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις