Πολιτική

Στην Προεδρική Φρουρά ο Νίκος Δένδιας – Η άγνωστη ιστορία και το απωθημένο (pics)

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Νίκος Δένδιας μετά το πέρας της συνάντησής του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επισκέφθηκε την Προεδρική Φρουρά. Μάλιστα, ο υπουργός Εξωτερικών προέβη και σε μία προσωπική αποκάλυψη.

Κατά την επίσκεψή του στην Προεδρική Φρουρά, ο Νίκος Δένδιας αποκάλυψε το… απωθημένο του που δεν κατάφερε να γίνει Εύζωνας. Αν και όπως είπε, αρχικά είχε επιλεγεί λόγω ύψους, δεν κατάφερε να υπηρετήσει εκεί. 

«Πρέπει να σας πω ότι ίσως ήταν ένα απωθημένο μου εδώ και πολλά χρόνια, διότι όταν κατατάχθηκα στον Ελληνικό Στρατό, κατ’ αρχήν είχα προεπιλεγεί, λόγω ύψους, για την Προεδρική Φρουρά. Αλλά επειδή δεν μπορούσα να στερηθώ μόνιμα τα γυαλιά μου, τελικά έγιναν μόνον Έφεδρος Αξιωματικός και όχι Εύζωνας. Ήταν λοιπόν και για εμένα μία στιγμή προσωπικής επιστροφής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Dendias proedriki froura  Intime

Dendias proedriki froura  Intime

Νωρίτερα είχε εκφράσει τη χαρά και την υπερηφάνεια του που έγινε δεκτός από τον Διοικητή και ξεναγήθηκε στους χώρους της Προεδρικής Φρουράς, ενώ όπως ανέφερε, ήρθε σε επαφή με την τεράστια ενδυματολογική παράδοση της Προεδρικής Φρουράς που κρύβει μία εθνική παράδοση, την εξέλιξη του Ελληνισμού μέσα στους αιώνες.

Dendias proedriki froura  Intime

Dendias proedriki froura  Intime

«Ήταν για εμένα στιγμές εξαιρετικής χαράς και υπερηφάνειας που έγινα δεκτός σήμερα από τον Διοικητή και ξεναγήθηκα στους χώρους της Προεδρικής Φρουράς. Και επίσης, ήρθα σε επαφή με την τεράστια ενδυματολογική παράδοση της Προεδρικής Φρουράς που κρύβει μία εθνική παράδοση, την εξέλιξη του Ελληνισμού μέσα στους αιώνες…

Dendias proedriki froura  Intime

Dendias proedriki froura  Intime

…Πρέπει να σας πω ότι ίσως ήταν ένα απωθημένο μου εδώ και πολλά χρόνια, διότι όταν κατατάχθηκα στον Ελληνικό Στρατό, κατ’ αρχήν είχα προεπιλεγεί, λόγω ύψους, για την Προεδρική Φρουρά. Αλλά επειδή δεν μπορούσα να στερηθώ μόνιμα τα γυαλιά μου, τελικά έγινα μόνον Έφεδρος Αξιωματικός και όχι Εύζωνας. Ήταν λοιπόν και για εμένα μία στιγμή προσωπικής επιστροφής», ανέφερε ο κ. Δένδιας.

Σε ό,τι αφορά στην πενταμερή διάσκεψη στη Γενεύη για το Κυπριακό, η οποία αρχίζει αύριο, Μεγάλη Τρίτη (267.04.2021), ο υπουργός Εξωτερικών τη χαρακτήρισε «δύσκολη».

Στις συζητήσεις θα συμμετάσχουν και οι εγγυήτριες δυνάμεις: Ελλάδα, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο και οι δύο κοινότητες της Κύπρου: ελληνοκυπριακή και τουρκοκυπριακή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Λατινοπούλου: «Όχι» σαν του Μεταξά στις συνεργασίες με άλλα κόμματα – «Τεράστια αποδοχή από τις μανούλες» στη στολή στα σχολεία
«Το ότι υπάρχει μια Ευρώπη που αντί να προστατεύει την βιομηχανία και τον πρωτογενή τομέα ή να αντιμετωπίζει το δημογραφικό, προτιμά επιδόματα σε λαθρομετανάστες και να δίνει χρήματα για χάρτινα καλαμάκια, είναι η απόδειξη»
Αφροδίτη Λατινοπούλου
Το ΠΑΣΟΚ δίπλα στους πολίτες για την ακρίβεια: Η αλαζονεία της ΝΔ και τα καθυστερημένα μέτρα για το πετρέλαιο
Ο στόχος για πρωτιά έστω και με μία ψήφο, εξάλλου παραμένει, αν δεν ενισχύεται κιόλας, από τη στιγμή που κανένας άλλος συνδυασμός, χωρίς το πρώτο κόμμα, δεν μπορεί να φέρει πολιτική αλλαγή
ΠΑΣΟΚ, γραφεία
Αλέξης Τσίπρας: Οι δέκα παρεμβάσεις για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και οι αιχμές για τα καρτέλ και τις τράπεζες
Πολιτική αλλαγή, άνοιγμα των αγορών και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία ζήτησε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο - Αιχμές για τις τράπεζες, εξαγγελίες για φόρους, χρέη και ενέργεια
Ο Αλέξης Τσίπρας 18
Μαρία Καρυστιανού σε Άδωνι Γεωργιάδη για το ιατρείο της: «Κάθε έλεγχος καλοδεχούμενος και πρώτα από όλους για τα μέλη της κυβέρνησης»
Στην αντεπίθεση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, που αποκάλυψε ότι μέσω του Medwatch στο ιατρείο της έχει εντοπιστεί μηχάνημα βιοανάδρασης, εξαπέλυσε...
Άδωνις Γεωργιάδης και Μαρία Καρυστιανού 41