Πολιτική

Στην Θράκη ο Καραμανλής – Επίσκεψη με συμβολισμό

Τριήμερη ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη, πραγματοποιεί από αύριο ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, σε μία ιδιαίτερα πολιτική συγκυρία με τα εθνικά θέματα να βρίσκονται στο επίκεντρο. Θα επισκεφθεί τους νομούς Έβρου-Ροδόπης και Ξάνθης περιοχές για τις οποίες διαχρονικά δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Στην παρούσα χρονική συγκυρία, η οποία χαρακτηρίζεται από την όξυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, τη σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών καθώς και τη συνεχώς αυξανόμενη μεταναστευτική ροή στην περιοχή, η επίσκεψή του κ. Καραμανλή αυτή αποκτά ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά, καθώς ο ίδιος θέλει να στείλει μήνυμα στήριξης στην τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους της.

Άλλωστε, το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Κώστα Καραμανλή για τη Θράκη είναι διαχρονικό με έργα και πράξεις καθώς επί πρωθυπουργίας του εδραιώθηκε η πολιτική ισονομίας και ισοπολιτείας στην περιοχή, κατασκευάστηκαν τα μεγάλα έργα υποδομής της Εγνατίας οδού και οι κάθετοι άξονές της ενώ με την πολιτική των Αγωγών αναδείχθηκε η Θράκη ως διεθνής ενεργειακός δίαυλος.

Πέραν του εθνικού ενδιαφέροντος η επίσκεψη Καραμανλή έχει και εσωκομματικό ενδιαφέρον καθώς είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει και θα ενισχύσει τον εθνικό στόχο της ΝΔ ώστε να εκλέξει βουλευτές στους Νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, καθώς σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους στην περιοχή.

πηγη: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το «επαναστατικό αυτονόητο» για αξιολόγηση και διαφάνεια στο Δημόσιο και η Εθνική Στρατηγική για τη βία των ανηλίκων
«Είμαστε δίπλα στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς και κυρίως, είμαστε δίπλα στα παιδιά, για να μεγαλώσουν σε ένα περιβάλλον που τα προστατεύει» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης
Πολάκης για εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να έχει την κοινωνική αποδοχή – Πού διαφώνησε με Φάμελλο
«Ο αρχηγός πρέπει να συγκεντρώνει την κοινωνική αποδοχή, άρα δεν είναι καλό να γίνουν βήματα πίσω» είπε ο βουλευτής Χανίων για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ