Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Στην Βουλή η τροπολογία για το γήπεδο του ΠΑΟΚ – Τίθεται άμεσα προς ψήφιση

Στην Βουλή η τροπολογία για το γήπεδο του ΠΑΟΚ – Τίθεται άμεσα προς ψήφιση

Κατατέθηκε στην Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού για την δημιουργία του Μητροπολιτικού Οργανισμού Μουσείων Εικαστικών Τεχνών Θεσσαλονίκης, που εισάγεται το μεσημέρι της Τρίτης (23.10.2018) στην Ολομέλεια προς ψήφιση.

Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί αύριο το βράδυ με ευρύτατη πλειοψηφία. Με την τροπολογία αυτή, παραχωρείται για 99 χρόνια μια συνολική έκταση περίπου 30.000 προκειμένου, όπως σημειώνεται, το ιστορικό σωματείο του ΠΑΟΚ να αποκτήσει το δικό του σύγχρονο στάδιο και υποδομές.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση οι εγκαταστάσεις αυτές του ΠΑΟΚ που θα οικοδομηθούν, θα συνδράμουν όχι μόνο στην ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά θα αναβαθμίσουν όλη την περιοχή του ιστού της πόλης της Θεσσαλονίκης, ενώ θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Η τροπολογία αναφέρει μάλιστα ότι παρέχεται η δυνατότητα παραχώρησης άνευ ανταλλάγματος και οποιασδήποτε άλλης όμορης έκτασης του Δήμου, προκειμένου να συνενωθεί με την έκταση που παραχωρείται, καθώς αυτό -όπως υπογραμμίζεται- θα συμβάλλει ακόμα περισσότερο στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις