Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Στις ΗΠΑ ο Μητσοτάκης – Τα μηνύματα για τις ευρωεκλογές, αλλά και για το πώς και με ποιους θα κυβερνήσει

Μητσοτάκης

Στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης για συναντήσεις με επενδυτές στη νέα Υόρκη, με ενδιάμεσο σταθμό τη Βοστώνη, όπου θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Tufts.

Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν στη Ρωσία. Σήμερα, όμως, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στις ΗΠΑ, επιδιώκοντας ν’ ανοίξει όλες τις πόρτες στο εξωτερικό και να δώσει το στίγμα του εν όψεις της επόμενης μέρας των εκλογών, η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα φέρει τη ΝΔ στην εξουσία.

Παράλληλα, το ταξίδι του προέδρου της ΝΔ στις ΗΠΑ είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να έχει επαφές με υποψήφιους επενδυτές και ν’ αποδείξει στην πράξη όσα υποστηρίζει πως μόνο με τις επενδύσεις που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας μπορεί η Ελλάδα να μπει για τα καλά στο δρόμο της ανάπτυξης. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι σχεδόν το μισό ταξίδι του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ είναι αφιερωμένο σ’ αυτό το σκοπό και στις συναντήσεις που θα έχει με εκπροσώπους επιχειρηματικών κύκλων στη Νέα Υόρκη.

Νωρίτερα πάντως – δηλαδή σήμερα – θα κάνει μια στάση στη Βοστώνη, όπου, μεταξύ άλλων, θα μιλήσει στη Σχολή Fletcher του φημισμένου πανεπιστημίου Tufts.

Χθες, ο κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στη Ρόδο, καθώς στη ΝΔ βρίσκονται από τον πρόεδρο μέχρι το… τελευταίο στέλεχος σε εκλογική ετοιμότητα. Σε ομιλία του στο νησί, ζήτησε να δοθεί ξεκάθαρο μήνυμα πολιτικής αλλαγής στις ευρωεκλογές και τόνισε ότι οι ψηφοφόροι θα πρέπει να θυμούνται την ώρα της κάλπης τέσσερα πράγματα για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ:

  • Πρώτον, ότι εξαπάτησε τους πολίτες με ψεύτικες υποσχέσεις για να έλθει στην εξουσία.
  • Δεύτερον, ότι διέλυσε με φόρους τη μεσαία τάξη, η οποία συνιστά τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας.
  • Τρίτον, ότι προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά με τον τρόπο που χειρίστηκε τα εθνικά θέματα (π.χ. συμφωνία των Πρεσπών).
  • Τέταρτον, ότι δηλητηρίασε την πολιτική ζωή του τόπου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, τέλος, έχουν όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro. Κυρίως το απόσπασμα που αναφέρεται στον τρόπο και τα πρόσωπα με τα οποία σχεδιάζει να κυβερνήσει τη χώρα ο πρόεδρος της ΝΔ. Όπως είπε χαρακτηριστικά, θα επιλέξει ανθρώπους της γενιάς του για να στελεχώσουν το Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά και μέλη της κοινωνίας των πολιτών, εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και «μέλη άλλων πολιτικών χώρων», επιβεβαιώνοντας έτσι τη διάθεσή του ν’ ανοίξει το παιχνίδι ακόμη κι αν η ΝΔ καταφέρει να κερδίσει την αυτοδυναμία στις εκλογές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις