Πολιτική

Στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας για να… στηρίξει Γιούνκερ

Μια εβδομάδα και κάτι μετά τις ευρωεκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας ταξιδεύει στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχει στις διερευνητικές εντολές για την εκλογή του νέου προέδρου της Κομισιόν.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετάσχει στη διαδικασία ως επικεφαλής της ευρωπαϊκής Αριστεράς και υποψήφιός της για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συναντήσει τους συνυποψηφίους του Μάρτιν Σουλτς (Σοσιαλιστές), Σκα Κέλερ (Πράσινοι) και Γκι Φερχόφσταντ (Φιλελεύθεροι), ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ραντεβού με τον νικητή των ευρωεκλογών και επικεφαλής του ΕΛΚ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει δηλώσει πως πρόεδρος της Κομισιόν πρέπει να γίνει ο επικεφαλής του κόμματος που ήρθε πρώτο στις ευρωεκλογές και τη στήριξή του αυτή στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα επαναλάβει και στις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν στις Βρυξέλλες.

Άποψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν πρέπει να προτείνει για την προεδρία της Κομισιόν πρόσωπο που δεν έλαβε μέρος τις ευρωεκλογές, καθώς έτσι να φανεί πως δεν λαμβάνεται υπόψη η ψήφος των Ευρωπαίων πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τσίπρας: Δεν δεσμεύομαι από καμμία συμφωνία που θα υπογράψει ο Σαμαράς

ΣΥΡΙΖΑ: Θετικό το αποτέλεσμα αλλά δεν αρκεί – Τσίπρας υπέρ Γιούνκερ!

Τα αλλάζει πάλι η Μέρκελ! Στηρίζει Γούνκερ για την προεδρία της Κομισιόν

Απειλές Κάμερον σε Μέρκελ: “Αν στηρίξεις Γιουνκέρ, εμείς φεύγουμε”

ΣΥΡΙΖΑ: “Παραμύθια προεκλογικής κατανάλωσης τα περί τέλους των μνημονίων”

Ο νέος “χάρτης” της Βουλής – Οι ανεξάρτητοι “κλειδί” για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
Η αναπληρώτρια γραμματέας Αναστασία Σαπουνά δηλώνει ότι δεν υπάρχει επίσημη σύγκληση και εισηγείται ΚΕ στις 18 Ιουλίου, ενώ Πολάκης και Παππάς επιμένουν ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
Η Μαρία Καραγιάννη η γυναίκα στο μπαλκόνι της Marfin θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές: «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν - Είχαν πλήρη επίγνωση»
«Τους έβλεπαν τους ανθρώπους και τους άκουγαν να ουρλιάζουν. «Σε παρακαλούμε μην το ρίξεις», τους φώναζαν» - «Για μια εβδομάδα το σώμα μας ξέρναγε στάχτη και αποκαΐδια»
Marfin: Η Μαρία Καραγιάννη θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές – «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν»
21
Χρυσοχοΐδης για συλλήψεις Marfin και εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Δεν νοείται αφαίρεση ζωής χωρίς απόδοση δικαιοσύνης»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζει ότι «η Δημοκρατία είναι ισχυρή και πάντα νικά», στέλνοντας μήνυμα προς όσους επιχειρούν να επιβάλουν τον φόβο μέσω της βίας
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο με την Πολιτική Γραμματεία που ζήτησαν Πολάκης και Παππάς – Κανονικά το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή μετά την παρέμβαση Κουβέλη
Πηγές που πρόσκεινται στην αναπληρώτρια γραμματέα, που εκτελεί χρέη επικεφαλής του κόμματος μετά την παραίτηση Φάμελλου, επιμένουν ότι η συνεδρίαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί
Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
9
«Καρφί» Σιακαντάρη για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η εκλογή από τη ρευστή βάση άνοιξε τον δρόμο στον Κασσελάκη»
Ο συγγραφέας του «Μανιφέστου» του Ινστιτούτου Τσίπρα υποστηρίζει ότι από την ανάδειξη του πρώην προέδρου ξεκίνησε η αποδόμηση του κόμματος και στρέφει τα πυρά του κατά όσων σήμερα εμφανίζονται ως «σωτήρες»
Γιώργος Σιακαντάρης
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για τη 13η σύνταξη: «Καταθέστε πρόταση νόμου και ας την κοστολογήσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους»
Νέος γύρος αντιπαράθεσης, με το Μαξίμου να επιμένει στην κατάθεση πρότασης και τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντά ότι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης «εξαντλήθηκαν»
Παύλος Μαρινάκης
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
ΣΥΡΙΖΑ: Σύσκεψη της Πολιτικής Γραμματείας στη σκιά των παραιτήσεων και της κρίσης για τον Τσίπρα – Πολάκης, Δούρου και Παππάς στην Κουμουνδούρου
Οι διαδοχικές αποχωρήσεις των Καλαματιανού, Τσουκνίδα και Καραμέρου, η άρνηση Σπίρτζη να επιστρέψει στη Βουλή και η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής συνθέτουν ένα δύσκολα διαχειρίσιμο σκηνικό
Παύλος Πολάκης
8