Πολιτική

Στο Άγιο Όρος ο πρωθυπουργός – Με κάθε επισημότητα η υποδοχή του στην Αθωνική Πολιτεία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά σειρά επίσκεψης, θα μεταβεί, στις Ιερές Μονές Ιβήρων, Βατοπεδίου, Σίμωνος Πέτρας και Ξενοφώντος
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με επισημότητα υποδέχθηκαν τα μέλη της Διπλής Ιεράς Σύναξης (ηγούμενοι και αντιπρόσωποι των είκοσι μονών) του Αγίου Όρους τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έφτασε το πρωί στις Καρυές, στο διοικητικό κέντρο της μοναστικής πολιτείας, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί, από σήμερα, στο Άγιο Όρος.

Ο πρωθυπουργός έφτασε με ελικόπτερο στις Καρυές. Στην πλατεία υποδέχθηκαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο πρωτεπιστάτης Αβραάμ και ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αλκιβιάδης Στεφανής και τον οδήγησαν στην είσοδο του Πρωτάτου, όπου χαιρέτησε τους ηγουμένους και τους αντιπροσώπους και ασπάστηκε την εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί».

Αυτή την ώρα τελείται η δοξολογία στο Πρωτάτο, παρουσία του πρωθυπουργού και θα ακολουθήσει προσφώνηση από τον Άγιο Πρώτο και αντιφώνηση από τον πρωθυπουργό καθώς και η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ιεροκοινοτικό Μέγαρο.

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άγιο  Όρος, Παρασκευή 4 Ιουλίου 2025. 
(ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άγιο Όρος / (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άγιο  Όρος, Παρασκευή 4 Ιουλίου 2025. 
(ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Ο γιός του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Κωνσταντίνος, στο Άγιο Όρος / (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άγιο  Όρος, Παρασκευή 4 Ιουλίου 2025. 
(ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Άγιο Όρος / (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI)

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Κώστας Γκιουλέκας και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Κώστας Σκρέκας, ενώ παραβρίσκονται επίσης ο βουλευτής Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος και ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλλιάνος.

Ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους Καθηγουμένους και τους Αντιπροσώπους των 20 Ιερών Μονών και την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, και στη συνέχεια θα παρακαθήσει σε γεύμα μαζί τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά σειρά επίσκεψης, θα μεταβεί, επίσης, στις Ιερές Μονές Ιβήρων, Βατοπεδίου, Σίμωνος Πέτρας και Ξενοφώντος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Διαφοροποίηση Σιακαντάρη για τον Θανάση Καρτερό: Ντροπή στα στελέχη της ΕΛΑΣ που δεν καταδίκασαν το «βλάκας Ανδρουλάκης»
Ο Καρτερός εξαπέλυσε επίθεση στον Καρτερό για τον «βλάκα Ανδρουλάκη» - Εκφράζει τη θλίψη του για όσους θεώρησαν πολιτικά σκόπιμο να μην καταδικάσουν το άρθρο του Καρτερού και το αναδημοσίευσαν
O Γιώργος Σιακαντάρης
Στα άκρα η κόντρα ΠΑΣΟΚ – Τσίπρα: «Επαγγελματίας υβριστής ο Καρτερός» που κάνει τη «βρώμικη δουλειά»
Ιδιαιτέρως σκληρή πάντως, ήταν η απάντηση που ήρθε εν είδει ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκ μέρους του Γραμματέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κατσικάρη
Ο Θανάσης Καρτερός