Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Στο Λονδίνο ο Μητσοτάκης για ΝΑΤΟ, Βασίλισσα Ελισάβετ, Τζόνσον!

Στο Λονδίνο ο Μητσοτάκης για ΝΑΤΟ, Βασίλισσα Ελισάβετ, Τζόνσον!
photo intime

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί απόψε στο Λονδίνο όπου αύριο και μεθαύριο (3-4 Δεκεμβρίου) θα λάβει μέρος στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας.

Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει ο κ. Μητσοτάκης στο Λονδίνο, την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου, έχει ως εξής:

-Στις 12.00 ώρα Ελλάδας ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με διεθνείς επενδυτές.

-Στις 19.15 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, θα παραστεί σε δεξίωση που παραθέτει η Βασίλισσα Ελισάβετ στους ηγέτες του ΝΑΤΟ στο Buckingham Palace.

-Στις 21.30 ώρα Ελλάδας ο Πρωθυπουργός και η σύζυγός του θα παρακαθίσουν σε δείπνο στην πρωθυπουργική κατοικία (Downing Street) που παραθέτει ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Boris Johnson.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία θα συμμετέχει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος νωρίτερα θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συναντήσει τον νέο εκπρόσωπο της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας, Ζοσέπ Μπορέλ, με κύριο θέμα τις τρέχουσες προκλήσεις της ευρωπαϊκής εξωτερικής πολιτικής και ιδιαίτερα στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συνάντηση με Ερντογάν;

Εν τω μεταξύ υπάρχουν “ψίθυροι” που κάνουν λόγο για συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, την ώρα που η ένταση στα ελληνοτουρκικά… χτυπάει κόκκινο.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θεωρούνταν εξαιρετικά πιθανό μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τα… τουρκικά τερτίπια, δεν μοιάζει πιθανό να συναντηθούν οι δύο ηγέτες παρόλο που θα βρίσκονται στο ίδιο μέρος.

Στο πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη εξάλλου δεν προβλέπεται μια τέτοια συνάντηση…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις