Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Στο Μαξίμου ο Τόσκας για την επίθεση στο ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ Τόσκας
Φωτογραφία Eurokinissi

Την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου πέρασε το μεσημέρι της Τρίτης (07.11.2017) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Ο Νίκος Τόσκας βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου για να ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για την πορεία των ερευνών σχετικά με την ένοπλη επίθεση κατά αστυνομικών στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, το βράδυ της Δευτέρας (06.11.017).

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ενημέρωσε αναλυτικά τον πρωθυπουργό για την πορεία των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε επικοινωνήσει αμέσως μετά την επίθεση, χθες το βράδυ, με τον κ. Τόσκα και του έδωσε εντολή να γίνουν όλες οι ενέργειες για την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Προβοκατόρικες ενέργειες»

Την απερίφραστη καταδίκη της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, για την επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, εξέφρασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Τέτοιες προβοκατόρικες και εγκληματικές ενέργειες δεν γίνονται ανεκτές σε ένα ευνομούμενο κράτος και οι δράστες θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες που ορίζει ο νόμος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπο κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα τέτοιου είδους περιστατικά» είπε και επιτέθηκε σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λέγοντας: «δυστυχώς, δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο, τόσο για το ΠΑΣΟΚ όσο και τη Νέα Δημοκρατία, που έσπευσαν να στήσουν ένα φθηνό παιχνίδι εντυπώσεων για να εξυπηρετήσουν σκοπιμότητες».

Ακραία συντηρητική ατζέντα από τη ΝΔ

Με αυτή την αφορμή άσκησε δριμεία κριτική στη ΝΔ, που συνεχίζει «να επενδύσει διαρκώς σε μια ακραία συντηρητική ατζέντα».

Όπως τόνισε «είναι πλέον φανερό, ότι σε συνθήκες κατάρρευσης του αντιπολιτευτικού της αφηγήματος και παντελούς έλλειψης πολιτικού σχεδίου, επενδύει διαρκώς σε μια ακραία συντηρητική ατζέντα».

Σχολίασε ότι «αυτό είναι το αποτέλεσμα της ήττας της πολιτικής γραμμής του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος πλέον βρίσκει μοναδικό καταφύγιο στην παραδοσιακή ατζέντα της ακροδεξιάς: το φόβο, τον τρόμο και την ανασφάλεια».

Είπε ότι «η ΝΔ επιμένει να εκτίθεται: είτε αυτοεξευτελιζόμενη, παραθέτοντας χυδαία ψεύδη, που έπειτα τα αποδίδει ανερυθρίαστα στον πρωθυπουργό, είτε εκμεταλλευόμενη μεμονωμένες εγκληματικές ενέργειες, μόνο και μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις».

Και το κάνει αυτό, επισήμανε, «ακόμα και μετά την αναλυτική παρουσίαση του πρωθυπουργού στη Βουλή, των επίσημων στοιχείων που αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα πόρρω απέχει από την εικόνα μιας χώρας που βασιλεύει η βία και η ανομία».

Για όλα φταίει ο… ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Τζανακόπουλος είπε, πως «στο μυαλό της φανατικής ακροδεξιάς, που εκπροσωπείται τα τελευταία χρόνια από τη ΝΔ, ο ένοχος για κάθε είδους έκνομη ενέργεια, φέρει τα διακριτικά της κυβέρνησης ή παλαιότερα του ΣΥΡΙΖΑ», «όχι μόνο σήμερα, αλλά και την περίοδο πριν το 2015».

Σχολίασε συγκεκριμένα, πως «όταν τον Ιανουάριο του 2013 άγνωστοι επιτέθηκαν με καλάσνικοφ στα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού, τότε δεν είχαμε να κάνουμε με ανομία, αλλά τότε έφταιγε πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν την παραμονή των εκλογών του 2014 άγνωστοι επιτέθηκαν με καλάσνικοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, τότε δεν ήταν ανομία, τότε έφταιγε πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ. Σήμερα, για μία προβοκατόρικη εγκληματική επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, πάλι φταίει η σημερινή κυβέρνηση».

Για να καταλήξει επ’ αυτού, πως «είναι αδύνατο για οποιονδήποτε να παρακολουθήσει τον ακροδεξιό κατήφορο και το παράλληλο σύμπαν της ανομίας που φαντασιώνεται η ΝΔ, για να δικαιώσει την αντιπολιτευτική της γραμμή».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις