Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Στον εισαγγελέα ο Στουρνάρας για την συνομιλία με τον Πολάκη

Στον εισαγγελέα ο Στουρνάρας για την συνομιλία με τον Πολάκη

Το κατώφλι της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών πέρασε σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, υπό άκρα μυστικότητα, προκειμένου να καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για την συνομιλία του με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Η συνομιλία αφορούσε το δάνειο των 100.000 ευρώ που έλαβε ο κ. Πολάκης από την ATTICA BANK και σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Στουρνάρας κατέθετε επί δύο και πλέον ώρες ενώπιον του εισαγγελέα Χαράλαμπου Μαστραντωνάκη.

Ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την πεποίθηση του ότι ο αναπληρωτης υπουργός Υγείας κατέγραψε τη συνομιλία τους από τα εξής – όπως φέρεται να είπε – αντικειμενικά περιστατικά: Ότι ο ο ίδιος ο κ. Πολάκης του είπε ότι τον καταγράφει και ότι ο σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ είπε ότι αυτός έδωσε τη συνομιλία τους σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι ο κ. Πολάκης δεν θα μπορούσε από μνήμης να κάνει μεταφορά της συνομιλίας με τέτοια πιστότητα. Επίσης, ο κ. Πολάκης ανακάλεσε ότι προέβη σε καταγραφή, μόνο όταν έγινε γνωστό ότι η παράνομη καταγραφή είναι αξιόποινη πράξη.

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι αν δεν ήθελε να τον καταγράψει μπορούσε να τον καλέσει στο τριψήφιο νούμερο που δεν υπάρχει δυνατότητα καταγραφής κι όχι σε συμβατικό τηλέφωνο.

Ο κ. Στουρνάρας ενώπιον του εισαγγελέα σημείωσε ότι η καταγραφή της συνομιλίας δεν έγινε με δική του συναίνεση.

Ο εισαγγελικός λειτουργός θα μελετήσει τα στοιχεία προκειμένου να καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειές τους, αν δηλαδή και σε ποιο στάδιο θα αποστείλει τη δικογραφία στη Βουλή ή όχι.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις