Πολιτική

Στουρνάρας για Πολάκη: Εγώ δεν γράφω τους συνομιλητές μου

Σάλος με τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας που είχαν Γιάννης Στουρνάρας και Παύλος Πολάκης. Αφορμή η έρευνα της ΤτΕ για το δάνειο των 100.000€ που πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας από την Attica Bank. Πως απάντησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. Οργή στην αντιπολίτευση, παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο Άδωνις Γεωργιάδης. ΚΙΝΑΛ: Κυβερνητικά στελέχη χρησιμοποιούν αδίστακτα μεθόδους μαφίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με μια φράση “απάντησε” ο Γιάννης Στουρνάρας στην πρωτοφανή κίνηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας να δημοσιοποιήσει τηλεφωνική επικοινωνία τους και να ισχυριστεί ως αυτή έχει καταγραφεί. Τα ξημερώματα, ο Παύλος Πολάκης “ξαναχτύπησε” μέσω Facebook.

«Εγώ δεν συνηθίζω να γράφω τους συνομιλητές μου» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, λίγη ώρα αφού ο Παύλος Πολάκης επιβεβαίωσε τη συνομιλία που είχαν οι δυο τους το βράδυ της Δευτέρας (18.02.2019) και η οποία δημοσιοποιήθηκε.

[read4more]

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντάς του μάλιστα ότι μαγνητοφωνεί την συνομιλία. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Παύλος Πολάκης ζήτησε να ελεγχθούν κι άλλα δάνεια που έχουν χορηγηθεί από άλλες τράπεζες και όχι μόνο αυτό που πήρε ο ίδιος από την Attica Bank, ύψους 100.000€. Η Τράπεζα της Ελλάδος έκρινε ότι ναι μεν το δάνειο στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας είναι σύννομο, ωστόσο προέκυψαν ερωτήματα τόσο για το ύψος του δανείου, όσο και για το γεγονός ότι έβαλε δεύτερη προσημείωση για το ίδιο ακίνητο.

Ο Παύλος Πολάκης, στο μεταξύ, «χτύπησε» ξανά τα ξημερώματα με νέα ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, δίνοντας στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας διορία τριών ημερών, να ελέγξει τα δάνεια που του είπε, αλλιώς «αν δεν, θα ‘ρθω από κει να κουβεντιάσουμε από κοντά».

Η κίνηση του Παύλου Πολάκη να επιβεβαιώσει τη δημοσιοποιημένη συνομιλία και να ισχυριστεί πως αυτή έχει καταγραφεί, προκαλεί σάλο και θύελλα αντιδράσεων. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ μίλησε για ποινικό αδίκημα και ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα.

Ανακοίνωση για το θέμα έβγαλε και ο Κίνημα Αλλαγής, τονίζοντας πως «η κατάσταση έχει ξεφύγει» και πως «νυν και πρώην κυβερνητικά στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ χρησιμοποιούν αδίστακτα μεθόδους μαφίας».

«Ο νυν Υπουργός μαγνητοφωνεί παρανόμως τον κεντρικό τραπεζίτη, τον απειλεί ευθέως και δημοσιοποιεί την συνομιλία. Οι τέως Υπουργοί αλληλοκατηγορούνται με απειλές τύπου υποκόσμου για παράνομες χρηματοδοτήσεις της κυβέρνησης από ξένα κέντρα 50εκ, για την συμφωνία των Πρεσπών και αδιαφανείς αναθέσεις.

Ζούμε καταστάσεις Μαδούρο. Καθεστωτισμός, αμοραλισμός. Κύριος υπεύθυνος ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Παρακμή και εκφυλισμός. Η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο. Τον τελευταίο λόγο όμως τον έχει ο ελληνικός λαός», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης κατά Σαμαρά: «Αντί να κάνει βίντεο για το διχαστικό δημοψήφισμα του 2015, επέλεξε να κάνει εναντίον της παράταξης»
Η αντιπολίτευση έσπευσε να ζητήσει την παραίτηση του κ. Ντόκου χωρίς να εξετάσει όλα τα δεδομένα, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Παύλος Μαρινάκης
Μαρία Καρυστιανού: «Τα εθνικά μας βρίσκονται στην πιο καίρια στιγμή – Η Ελλάδα δεν πρόκειται να χάσει ούτε μέτρο από την εδαφική της κατάσταση»
Η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» μίλησε στην εκδήλωση για τα εθνικά ζητήματα, τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και τις εξελίξεις στην περιοχή
Μαρία Καρυστιανού 17
Ο Αντώνης Σαμαράς ξαναχτύπησε με αιχμηρό βίντεο: Το «καρφί» για τη Ντόρα Μπακογιάννη, η διαγραφή και τα επιχειρήματα προέδρου του Εδεσσαϊκού
«Ας τα βρει πρώτα με τον αδελφό της» λέει για τη Ντόρα Μπακογιάννη ο πρώην πρωθυπουργός και το «εγώ που κολλάω;» για τις δημοσκοπήσεις
Ο Αντώνης Σαμαράς 254
ΝΔ για τα 11 χρόνια από το δημοψήφισμα του 2015: Κανείς δεν ξεχνά όσους έπαιξαν με την τύχη της πατρίδας
Στο διάρκειας 35 δευτερολέπτων βίντεο της ΝΔ, καταγράφονται οι δραματικές στιγμές της περιόδου της με την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος από τον Αλέξη Τσίπρα και τις εικόνες με τις ουρές στα ΑΤΜ των τραπεζών
Κάλπη στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 7
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όπως έγινε με τη 17 Νοέμβρη και τη Χρυσή Αυγή έτσι θα γίνει και με τους θρασύδειλους που παριστάνουν τους επαναστάτες
«Κανένα ιδεολογικό πρόσχημα δεν μπορεί να δικαιολογήσει μια δολοφονική επίθεση. Πρέπει όλοι μας, κόμματα και πολιτικοί, να αναλογιστούμε τις ευθύνες μας» τονίζει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του
Μητσοτάκης 118