Πολιτική

Στουρνάρας για Πολάκη: Εγώ δεν γράφω τους συνομιλητές μου

Σάλος με τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας που είχαν Γιάννης Στουρνάρας και Παύλος Πολάκης. Αφορμή η έρευνα της ΤτΕ για το δάνειο των 100.000€ που πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας από την Attica Bank. Πως απάντησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας. Οργή στην αντιπολίτευση, παρέμβαση εισαγγελέα ζητά ο Άδωνις Γεωργιάδης. ΚΙΝΑΛ: Κυβερνητικά στελέχη χρησιμοποιούν αδίστακτα μεθόδους μαφίας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με μια φράση “απάντησε” ο Γιάννης Στουρνάρας στην πρωτοφανή κίνηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας να δημοσιοποιήσει τηλεφωνική επικοινωνία τους και να ισχυριστεί ως αυτή έχει καταγραφεί. Τα ξημερώματα, ο Παύλος Πολάκης “ξαναχτύπησε” μέσω Facebook.

«Εγώ δεν συνηθίζω να γράφω τους συνομιλητές μου» δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας, λίγη ώρα αφού ο Παύλος Πολάκης επιβεβαίωσε τη συνομιλία που είχαν οι δυο τους το βράδυ της Δευτέρας (18.02.2019) και η οποία δημοσιοποιήθηκε.

[read4more]

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντάς του μάλιστα ότι μαγνητοφωνεί την συνομιλία. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Παύλος Πολάκης ζήτησε να ελεγχθούν κι άλλα δάνεια που έχουν χορηγηθεί από άλλες τράπεζες και όχι μόνο αυτό που πήρε ο ίδιος από την Attica Bank, ύψους 100.000€. Η Τράπεζα της Ελλάδος έκρινε ότι ναι μεν το δάνειο στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας είναι σύννομο, ωστόσο προέκυψαν ερωτήματα τόσο για το ύψος του δανείου, όσο και για το γεγονός ότι έβαλε δεύτερη προσημείωση για το ίδιο ακίνητο.

Ο Παύλος Πολάκης, στο μεταξύ, «χτύπησε» ξανά τα ξημερώματα με νέα ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, δίνοντας στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας διορία τριών ημερών, να ελέγξει τα δάνεια που του είπε, αλλιώς «αν δεν, θα ‘ρθω από κει να κουβεντιάσουμε από κοντά».

Η κίνηση του Παύλου Πολάκη να επιβεβαιώσει τη δημοσιοποιημένη συνομιλία και να ισχυριστεί πως αυτή έχει καταγραφεί, προκαλεί σάλο και θύελλα αντιδράσεων. Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ μίλησε για ποινικό αδίκημα και ζήτησε την παρέμβαση εισαγγελέα.

Ανακοίνωση για το θέμα έβγαλε και ο Κίνημα Αλλαγής, τονίζοντας πως «η κατάσταση έχει ξεφύγει» και πως «νυν και πρώην κυβερνητικά στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ χρησιμοποιούν αδίστακτα μεθόδους μαφίας».

«Ο νυν Υπουργός μαγνητοφωνεί παρανόμως τον κεντρικό τραπεζίτη, τον απειλεί ευθέως και δημοσιοποιεί την συνομιλία. Οι τέως Υπουργοί αλληλοκατηγορούνται με απειλές τύπου υποκόσμου για παράνομες χρηματοδοτήσεις της κυβέρνησης από ξένα κέντρα 50εκ, για την συμφωνία των Πρεσπών και αδιαφανείς αναθέσεις.

Ζούμε καταστάσεις Μαδούρο. Καθεστωτισμός, αμοραλισμός. Κύριος υπεύθυνος ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Παρακμή και εκφυλισμός. Η Δικαιοσύνη έχει τον λόγο. Τον τελευταίο λόγο όμως τον έχει ο ελληνικός λαός», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κίνηση ματ του Αντόνιο Κόστα: Μπροστά στο κείμενο δυσαρέσκειας από μερίδα ηγετών, ξαναβάζει στο τραπέζι την ενεργειακή κρίση
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ότι τα συμπεράσματα δεν ανταποκρίνονται στον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης που δημιουργούν οι αυξήσεις στις τιμές ενέργειας
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ 11
Φλωρίδης για Βελόπουλο: Τα οστά που έδειξε ανήκουν σε ζώα και δεν είναι στη δικογραφία των Τεμπών, συνεχίζει την απάτη
Αργά το απόγευμα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης με γραπτή δήλωσή του επιμένει για τις φωτογραφίες με οστά νεκρών από τα Τέμπη, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος
Σφοδρή αντιπαράθεση του Κυριάκου Βελόπουλου και του Γιώργου Φλωρίδη στη Βουλή
Ανανεώθηκε πριν 5 ώρες
9
Πλακιάς για Βελόπουλο: Τον είδα έκπληκτος να δείχνει φωτογραφίες οστών ζώων στη Βουλή φωνάζοντας ότι είναι από τα θύματα των Τεμπών
«Την άλλη φορά που θα μιλάτε για οστά και θα δείχνετε φωτογραφίες να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου» λέει, μεταξύ άλλων, ο Νίκος Πλακιάς απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης
Πλακιάς: Έκπληκτος είδα τον Βελόπουλο να δείχνει φωτογραφίες οστών ζώων στη Βουλή υποστηρίζοντας ότι είναι από θύματα στα Τέμπη 32
Δημοσκόπηση Alco: Πρωτιά ΝΔ σε Βουλή οκτώ κομμάτων με Κασιδιάρη – «Βραχνάς» ακρίβεια και κόστος θέρμανσης
Περιορισμένη η απήχηση ενός κόμματος Σαμαρά - Πολιτική αλλαγή ζητούν οι πολίτες - Ανησυχία για τους γιατρούς των social με αφορμή τον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
(Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ 20
Άγρια κόντρα στη Βουλή για τα Τέμπη – Φλωρίδης: Υπήρξε η απάτη αλλά κανένα ξυλόλιο – Βελόπουλος: Σήμερα ξεπεράσατε και τον χειρότερο Φλωρίδη
Ο Γ. Φλωρίδης κατηγόρησε τον Κ. Βελόπουλο ότι «έστησε μια μεγάλη συνομωσία προκειμένου να εκμεταλλευτεί μια εθνική τραγωδία».  
Γιώργος Φλωρίδης, Βουλή