Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Στουρνάρας: “Κόλαση μέχρι τον Ιούνιο”

Στουρνάρας: “Κόλαση μέχρι τον Ιούνιο”

“Μέχρι τότε θα παιχτούν και θα κριθούν όλα με τους δανειστές μας” λέει ο υπουργός οικονομικών και προσθέτει πως “δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλα οριζόντια μέτρα, αλλά μόνο στοχευμένα”.

“Κόλαση” χαρακτηρίζει τους μήνες μέχρι τον Ιούνιο ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αναφερόμενος στις σκληρές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, οι οποίοι έχουν νέες απαιτήσεις για απολύσεις στο δημόσιο, απελευθέρωση εμπορικών μισθώσεων και άνοιγμα επαγγελμάτων.

“Ως τον Ιούνιο θα είναι μια κόλαση. Θα παιχτούν και θα κριθούν όλα με τους δανειστές μας” λέει ο Γιάννης Στουρνάρας στο Βήμα της Κυριακής. Δηλώνει ωστόσο, πως για να καλυφθεί το κενό “δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλα οριζόντια μέτρα, αλλά μόνο στοχευμένα μέτρα”. Κι αυτά θα αφορούν κατα βάση περικοπές δαπανών, σημειώνει η εφημερίδα.

Ο κ. Στουρνάρας θεωρεί πως όσο κι αν η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες προβάλλει στην πολιτική σκηνή ως αίτημα ή και απειλή, κάτι τέτοιο δεν υπάρχει στον ορίζοντα. Άρα, η επιστροφή της τρόικας προκειμένου να τεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για τη διετία 2014 – 2015 είναι μονόδρομος.

“Νέο πακέτο θα πάρουμε μόνο αν δεν συνοδεύεται με νέα δημοσιονομικά μέτρα”

Ο υπουργός Οικονομικών μέσω της Καθημερινής της Κυριακής στέλνει μήνυμα προς την τρόικα πως η εμμονή της για επιβολή νέων μέτρων δεν έχει λογική, είτε πολιτική είτε οικονομική.

“Νέο πακέτο θα πάρουμε μόνο αν δεν συνοδεύεται με νέα δημοσιονομικά μέτρα”, τονίζει ο κ. Στουρνάρας, λέγοντας ταυτόχρονα “ναι” στο ενδεχόμενο λήψης διαρθρωτικών μέτρων.

Ο υπουργός Οικονομικών υπογραμμίζει πως “απαιτείται ρεαλισμός και ψυχραιμία απ όλες τις πλευρές”, τονίζοντας παράλληλα ότι “παράλογα αιτήματα μόνο κακό κάνουν, σε μια στιγμή που οι αγορές αρχίζουν να εμπιστεύονται και πάλι την Ελλάδα”.

Διαβάστε
Το οργισμένο τηλεφώνημα του Αντώνη Σαμαρά στην Κριστίν Λαγκάρντ – Το «χαρτί» Τσίπρας και η κόκκινη γραμμή για νέα μέτρα

Το παρασκήνιο στην Κεντροαριστερά ενόψει ευρωεκλογών

Έρχεται “ψαλίδι” στους υψηλόμισθους του Δημοσίου – Απέτυχε το ενιαίο μισθολόγιο


Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε