Πολιτική

Suddeutsche Zeitung: Αναπόφευκτες οι πρόωρες εκλογές – Ο Τσίπρας δεν κάνει μεταρρυθμίσεις

Η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung εκτιμά ότι ο Αλέξης Τσίπρας προχωρά μόνο σε όσες μεταρρυθμίσεις είναι αναγκασμένος να εφαρμόσει και συνεπώς οι πρόωρες εκλογές είναι αναπόφευκτες.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πόσο έτοιμος για μεταρρυθμίσεις είναι ένας πολιτικός που δεν πιστεύει αυτά που πρέπει να εφαρμόσει; διερωτάται η γερμανική εφημερίδα. Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει μόνο τα βήματα που είναι απαραίτητα, επισημαίνει.

Όπως εξηγεί η Suddeutsche Zeitung, από το δεύτερο πακέτο μεταρρυθμίσεων που ψηφίστηκε στην ελληνική βουλή έλειπαν τα μέτρα που αφορούν στην άρση κάποιων φοροαπαλλαγών για τους αγρότες, αλλά και μέτρα που περιορίζουν τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Οι Βρυξέλλες δεν είχαν επιμείνει ότι αυτά πρέπει να ψηφιστούν άμεσα, σημειώνει.

“Απλώς εφαρμόστε”, είχε ζητήσει πριν λίγο καιρό από τους Έλληνες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Όμως αυτή η πολιτική δεν πρόκειται να προχωρήσει στην Αθήνα με τον Τσίπρα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σημειώνει η Suddeutsche Zeitung, παρουσίασε στους πολίτες της χώρας του τη συμφωνία με τους πιστωτές της Αθήνας ως αποτέλεσμα πίεσης.

Αυτή η κυβέρνηση, εκτιμά η εφημερίδα, έχει μόνο έναν στόχο: να εκπληρώσει τις προϋποθέσεις που είναι απαραίτητες ώστε η Ελλάδα να λάβει χρήματα.

Είναι μόνο θέμα χρόνου το πότε ο Τσίπρας θα προσπαθήσει να απελευθερώσει τους Έλληνες από την φερόμενη πίεση των πιστωτών τους, σημειώνει η Suddeutsche Zeitung. Και καταλήγει τονίζοντας ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός πιστεύει σε μια άλλη πολιτική, γεγονός που καθιστά τη διεξαγωγή νέων εκλογών αναπόφευκτη.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Με ΑΙ και νομοσχέδιο για τις συγκοινωνίες ο Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: Οδηγίες για τις εκλογές και μήνυμα ετοιμότητας
Δικαστική Αστυνομία, Κώδικας Αντιντόπινγκ και ερανιστικά νομοσχέδια των υπουργείων Εσωτερικών και Ανάπτυξης, στο επίκεντρο του Συμβουλίου - Σήμερα και η πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Αλέξης Τσίπρας «οργώνει» τη χώρα και παίρνει τον δρόμο για τις κάλπες
Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, ο κύκλος των επισκέψεων συνεχίζεται στη Μεσσηνία - Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί στις 13.00 το Νοσοκομείο Καλαμάτας και θα συζητήσει με τους εργαζομένους στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το τουρκολιβυκό μνημόνιο δεν μπορεί να διαγράψει τα δικαιώματα των νησιών μας
«Η ευθύνη μας είναι να τα υπερασπιζόμαστε με σταθερότητα, ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα, συμμαχίες και τεκμηριωμένο λόγο, πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο» σημείωσε
Κυριάκος Μητσοτάκης 38