Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Σχέδια αποσταθεροποίησης και αποστασίας βλέπει και ο Νίκος Βούτσης!

Σχέδια αποσταθεροποίησης και αποστασίας βλέπει και ο Νίκος Βούτσης!

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μόλις πληροφορήθηκε την απόπειρα εισβολής στα γραφεία του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη με παρέμβασή του, στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, κάλεσε σε πάνδημη καταδίκη από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου σε κάθε είδους πίεση και εκφοβισμό βουλευτή.

Συσχέτισε μάλιστα την επίθεση αυτή και στο κλίμα φόβου που επιχειρείται να καλλιεργηθεί, χωρίς μάλιστα να αποκλείει τα τελευταία αυτά γεγονότα όλων των προηγούμενων ημερών να συνδέονται με ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης του πολιτικού σκηνικού και αποστασίας στην συγκυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις που έκανε προκειμένου ο Δημήτρης Καμμένος να παραιτηθεί από το αξίωμα του Αντιπροέδρου της Βουλής, προσήλθε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών προκειμένου να καταδικάσει το επεισόδιο που έγινε στα γραφεία του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη και παράλληλα το διάσυνδεσε με σχέδια
αποσταθεροποίησης του πολιτικού σκηνικού της χώρας.

Ο κ. Νίκος Βούτσης, συνέδεσε το επεισόδιο αυτό στο γραφείο του κ. Κατσίκη με τις διαδηλώσεις και τις επιθέσεις που δέχθηκε η Βουλής από ακροδεξιές οργανώσεις την ημέρα που συζητήθηκε η πρόταση μομφής στην κυβέρνηση από το κόμμα της ΝΔ αλλά και τα όσα άλλα επεισόδια έχουν γίνει κατά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχετικά με το όνομα της Μακεδονίας.
«Θα πρέπει», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής «να υπάρξει πάνδημη καταδίκη και από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου σε τέτοιες ενέργειες εκφοβισμού της συνείδησης βουλευτών, η καταδίκη αυτή θα πρέπει να είναι ρητή και ξεκάθαρη, χωρίς συμψηφισμούς και χωρίς καμία λεκτική ανοχή προς αυτές στις ακροδεξιές ομάδες που προσπαθούν να επιβάλουν ένα κλίμα φόβου».
«Εγώ μιλάω», ανέφερε «πολιτικά και μιλάω εκ μέρους της δημοκρατικής επαγρύπνησης δεν πρέπει να δίνεται το οξυγόνο σε οποιονδήποτε είτε σε οποιαδήποτε ομάδα ακροδεξιά η φιλοφασιστική να κάνει τέτοιες ενέργειες έτσι ώστε οι βουλευτές να φοβούνται και να διαμορφώνουν μία συνείδηση φόβου. Αυτό πρέπει να αποκλειστεί απολύτως από τους πάντες να μην έχουν οξυγόνο να γίνονται τέτοιες επιθέσεις».

Ερωτηθείς εάν αυτές οι συνεχιζόμενες επιθέσεις, πιστεύει ότι εντάσσονται σε ένα σχέδιο αποστασίας όπως αναφέρουν τα non paper του Μαξίμου, ο κ. Νίκος Βούτσης είπε πως εκτιμώ πως κάποιοι θα ενδεχομένως θα ήθελαν να υπάρξει αυτός ο κίνδυνος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις