Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Συλλυπητήρια του υπουργείου Πολιτισμού για τον θάνατο του Αντώνη Κοντογεωργίου

Προσλήψεις υπουργείο Πολιτισμού

Τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του μαέστρου Αντώνη Κοντογεωργίου, που έφυγε την Δευτέρα (02.10.2018) από τη ζωή, εξέφρασε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα, το ΥΠΠΟΑ, με ανακοίνωσή του, αναφέρει πως ήταν ένας σπουδαίος μαέστρος και δάσκαλος, αλλά και μια “εμβληματική” μορφή για την τέχνη.

«Ο Αντώνης Κοντογεωργίου υπήρξε ένας σπουδαίος μαέστρος, χορωδός και δάσκαλος, μια εμβληματική μορφή για τη φωνητική τέχνη. Τον θυμόμαστε για πολλά: Ως τον άνθρωπο που οργάνωσε για πρώτη φορά χορωδία στην ΕΡΤ, ως τον άνθρωπο που έντυσε με τη φωνή του τη «Λιλιπούπολη», ως έναν πολυβραβευμένο καλλιτέχνη, ο οποίος, απ’ όποια θέση κι αν βρέθηκε, εργάστηκε για την προώθηση και ανάπτυξη του χορωδιακού τραγουδιού.

Σε έναν κόσμο όπου το μικρό και το μεγάλο αναζητούν διαρκώς κοινό νόημα, ο Αντώνης Κοντογεωργίου στάθηκε πρωτοπόρος του πολιτισμού. Παρόλο που έφυγε, οι ομορφιές του κόσμου που έφτιαξε με τη φωνή και το παράδειγμά του, δεν χάνονται και θα μας συντροφεύουν για πάντα. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Αντίο, αντίο».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις