Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ποτάμι: “Ναι” με όρους στη Συμφωνία των Πρεσπών – “Όχι” από Ψαριανό, Αμυρά!

Ποτάμι: “Ναι” με όρους στη Συμφωνία των Πρεσπών – “Όχι” από Ψαριανό, Αμυρά!
φωτογραφία: Eurokinissi

Την απόφαση να διατηρήσει τη θετική θέση για τη Συμφωνία των Πρεσπών ενέκρινε κατά πλειοψηφία η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού.

Μπορεί να επαναβεβαιώθηκε η τοποθέτηση ότι το Ποτάμι τάσσεται υπέρ της λύσης, ωστόσο αναμένει τις ακριβείς διατυπώσεις των συνταγματικών τροποποιήσεων που θα ψηφίσει η Βουλή της πΓΔΜ, όπου θα φανεί ο βαθμός προσαρμογής των γειτόνων στη νέα πραγματικότητα.

Πάντως, η σχετική απόφαση δεν ελήφθη ομόφωνα, καθώς ο Γιώργος Αμυράς και ο Γρηγόρης Ψαριανός διατήρησαν τις επιφυλάξεις τους και ξεκαθάρισαν ότι θα καταψηφίσουν.

Από την άλλη πλευρά υπέρ της συμφωνίας τοποθετήθηκαν οι Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Μαυρωτάς και Σπύρος Λυκούδης, αλλά και ο Σπύρος Δανέλλης.

Καταλυτικό ρόλο φαίνεται ότι διαδραμάτισε το περιεχόμενο των τροπολογιών που κατατέθηκαν στην Βουλή των Σκοπίων για τις προωθούμενες αλλαγές στο Σύνταγμα της γειτονικής χώρας.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Θεοδωράκης επισήμανε ότι το Ποτάμι θα περιμένει το τελικό κείμενο της Συμφωνίας προκειμένου να επισημοποιηθεί η στάση του κόμματος.

Όπως είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης «σύντομα οι Έλληνες θα κληθούμε να πάρουμε μια σημαντική απόφαση που δεν είναι εύκολη». «Η απόφασή μας θα πρέπει να είναι σε συνάρτηση με το πατριωτικό συμφέρον και όχι τα επιμέρους κομματικά συμφέροντα. Η ασφάλεια, η σταθερότητα, η ανάπτυξη της περιοχής είναι άρρηκτα δεμένες με την ευρωπαϊκή πορεία των Βαλκανίων και αυτή είναι η πυξίδα για τις αποφάσεις του Ποταμιού».

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των δημοτικών εκλογών, επιβεβαιώθηκε ότι το Ποτάμι θα στηρίξει υποψηφιότητες που δεν έχουν εξάρτηση από κομματικά κέντρα. Ενδεικτικό αυτής της θέσης είναι ότι το Ποτάμι θα στηρίξει ικανά πρόσωπα από όλο το δημοκρατικό πολιτικό φάσμα, που έχουν αποδείξει στην πράξη ότι έχουν ως προτεραιότητα τις τοπικές και όχι τις κομματικές υποθέσεις.

πηγή: Ποτάμι

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις