Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Συμφωνία των Πρεσπών: “Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα” λέει ο Καμμένος στον Βούτση!

Συμφωνία των Πρεσπών: “Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα” λέει ο Καμμένος στον Βούτση!
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Στην δημοσιότητα έδωσαν οι ΑΝΕΛ το βράδυ της Παρασκευής (18.01.2019) την επιστολή που έστειλε ο Πάνος Καμμένος στον Πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Ο Πάνος Καμμένος διαφωνεί με την οποιαδήποτε αλλαγή της σύνθεσης της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας για να ανακτήσει την πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να πάρει θετική γνωμοδότηση η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστηρίζει πως αυτό θα αποτελεί “νόθευση ή παράβαση του Κανονισμού της Βουλής, που θα ισοδυναμούσε με Συνταγματικό και Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα”. Επιπλέον, ο Πάνος Καμμένος υποστηρίζει ότι σε περίπτωση που η Συμφωνία απορριφθεί στην Επιτροπή, δεν μπορεί να εισαχθεί στην Ολομέλεια.

Διαβάστε εδώ την επιστολή

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/01/epistolikammenoy1801.pdf”]

 

 

Οι δηλώσεις Μαυραγάνη

Ανάλογες δηλώσεις έκανε και το στέλεχος των ΑΝΕΛ, Νίκος Μαυραγάνης, ο οποίος προειδοποίησε πως εάν η συμφωνία εισαχθεί στην ολομέλεια της Βουλής χωρίς προηγουμένως να έχει θετική γνωμοδότηση από την αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας, θα συνιστά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Ο παραιτηθείς από το υπουργείο Μεταφορών μετά την αποχώρηση Καμμένου από την κυβέρνηση, Νίκος Μαυραγάνης, ζήτησε από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις “να βρίσκονται σε επαγρύπνηση”, ενώ παράλληλα έκανε γνωστό ότι ο Πάνος Καμμένος έχει στείλει επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής να μην αλλάξει την αριθμητική σύνθεση της Επιτροπής.

Ο κ. Μαυραγάνης στις δηλώσεις του υποστήριξε ότι το άρθρο 71 του Συντάγματος προβλέπει την υποχρεωτική επεξεργασία των νομοσχεδίων από αρμόδια Επιτροπή προσθέτοντας πως η μόνη εξαίρεση που αναγνωρίζει το Σύνταγμα είναι ο προϋπολογισμός.

“Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις θα πρόκειται για πραξικόπημα, για αυτό καλούμε τις πολιτικές δυνάμεις να είναι σε εγρήγορση”, είπε ο κ. Μαυραγάνης, ο οποίος κάλεσε τα κόμματα να απέχουν από την διαδικασία, στην περίπτωση που η πλειοψηφία εισάγει τη συμφωνία των Πρεσπών στην ολομέλεια χωρίς να έχει θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις