Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Συμφωνία των Πρεσπών: Περιμένει πρόταση μομφής η κυβέρνηση, ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα

Συμφωνία των Πρεσπών: Περιμένει πρόταση μομφής η κυβέρνηση, ετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα
Φωτογραφία Reuters

Έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα εμφανίζεται η κυβέρνηση καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης με δηλώσεις του επιμένει ότι η ΝΔ θα κάνει ό,τι μπορεί για να μην περάσει από την Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ερμηνεύοντας την δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Μέγαρο Μαξίμου λένε ότι το πιθανότερο είναι σήμερα το πρωί με την έναρξη της διαδικασίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης να καταθέσει πρόταση μομφής προκειμένου να σταματήσει την συζήτηση για την συμφωνία των Πρεσπών.

Στην περίπτωση αυτή η συζήτηση για την συμφωνία των Πρεσπών αναμένεται να ξεκινήσει με την λήξη της πρότασης μομφής που όλα δείχνουν ότι θα κρατήσει τρείς ημέρες.

Εάν λοιπόν η ψηφοφορία τελειώσει την Παρασκευή το βράδυ κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι την επομένη, δηλαδή το Σάββατο θα ξεκινήσει η συζήτηση για τα Πρέσπες καθώς η ψηφοφορία θα πρέπει να γίνει την Κυριακή το βράδυ. Σε αυτή την περίπτωση δεν αποκλείεται να υπάρξουν και πάλι συγκεντρώσεις έξω από το κοινοβούλιο γεγονός που δεν θα ήταν καθόλου ευχάριστο για το Μέγαρο Μαξίμου.

Το πιθανότερο λοιπόν είναι η συζήτηση για την συμφωνία να ξεκινήσει την επόμενη Δευτέρα και να τελειώσει την Τρίτη το βράδυ.

Φυσικά στο Μέγαρο Μαξίμου δεν αποκλείουν να υπάρξουν και άλλες κινήσεις από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς όπως λένε «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει την μάχη των εντυπώσεων».

Αυτό που φαίνεται να αποκλείουν πάντως είναι το σενάριο το οποίο συζητούσαν πριν από λίγες μέρες κάποια στελέχη της ΝΔ και το οποίο μιλούσε για παραιτήσεις βουλευτών προκειμένου να στηθούν κάλπες για την επανεκλογή τους και άρα η ψηφοφορία για την συμφωνία των Πρεσπών να ματαιωθεί. Η πρόταση αυτή φαίνεται ότι δεν περπάτησε ούτε μέσα στην ΝΔ καθώς χαρακτηρίστηκε από πολλούς ως ακραία και χωρίς νόημα.

Το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται να μην φοβάται την ψηφοφορία καθώς μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας πήρε ψήφο εμπιστοσύνης. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού σχολιάζοντας τα σενάρια για την πρόταση μομφής ειρωνεύτηκε τις προθέσεις του αρχηγού της ΝΔ λέγοντας «είναι γνωστό πως ο κ. Μητσοτάκης είναι χορηγός της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού στο κοινοβούλιο, αλλά ότι θα έκανε τέτοιο δώρο δε μπορούσαμε να το φανταστούμε. Μία εβδομάδα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, μία δεύτερη νίκη της κυβερνητικής πλειοψηφίας και αυτή τη φορά με τους εναντίον ψηφίσαντες να είναι πολύ λιγότεροι από 148, είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί. Ανυπομονούμε».

Φυσικά η όλη διαδικασία θα φέρει και πάλι νέες τριβές στο πολιτικό σκηνικό καθώς θα επανέλθουν στο προσκήνιο τα προβλήματα των τελευταίων ημερών με τις αποχωρήσεις αλλά και τις διαγραφές βουλευτών. Παράλληλα η κυβέρνηση θα έχει να αντιμετωπίσει και τον Πάνο Καμμένο ο οποίος εμφανίζεται να έχει απασφαλίσει και να δηλώνει ότι θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής της ΝΔ προκειμένου να μην περάσει η συμφωνία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις