Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Συνάντηση Αλκιβιάδη Στεφανή με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας στη Σύνοδο του NATO

Συνάντηση Αλκιβιάδη Στεφανή με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας στη Σύνοδο του NATO

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, που συμμετέχει στην Σύνοδο Υπουργών Άμυνας των κρατών – μελών του NATO, αναμένεται να έχει συνάντηση με τον ομόλογό του της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ, μια εβδομάδα μετά την πρώτη τους επικοινωνία που έγινε τηλεφωνικά στις 7 Ιουνίου, με πρωτοβουλία του Έλληνα ΥΕΘΑ.

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής είχε αποστείλει τότε συγχαρητήρια επιστολή στον πρώην αρχηγό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και στην συνέχεια είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γιοασάρ Γκιουλέρ προκειμένου να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του, μετά το διορισμό του στη νέα εκλεγμένη κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν και τα ελληνοτουρκικά

Σε ό,τι αφορά τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «επέστρεψε στον παλιό του εαυτό», κάνοντας προκλητικές δηλώσεις τόσο από τα Κατεχόμενα όσο και κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο Αζερμπαϊτζάν.

Αρχικά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε αναφορικά με την επίλυση του Κυπριακού, την αναγνώριση του ψευδοκράτους και τον τουρκοκυπριακό πληθυσμό του νησιού ότι «μοναδική προϋπόθεση για να επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων είναι να αναγνωριστεί επίσημα η ΤΔΒΚ».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Ελλάδα λέγοντας πως «δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, από την ειρήνη στις θάλασσες μας. Αν δεν θέλουν ειρήνη, θα εφαρμόσουμε διαφορετικές πολιτικές. Δεν θέλουμε εμπόδια στο δρόμο μας. Ας δώσει το Αιγαίο σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της παγκόσμιας θάλασσας».

«Θα το πω κατάμουτρα στον Μητσοτάκη»

Ωστόσο δεν σταμάτησε, αφού χθες αναφέρθηκε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Θα του πω κατάμουτρα: που το πάτε με τους εξοπλισμούς; Θα πούμε στον κύριο Πρωθυπουργό: που το πάτε με τους εξοπλισμούς; Η Αμερική σου δίνει συνέχεια όπλα. Στα δίνει δωρεάν ή τα αγοράζεις; Εμείς, θέλουμε να μειώσουμε τους εχθρούς και όχι να τους αυξήσουμε. Αυτή είναι η Τουρκία και αυτός ο Ερντογάν».

Πηγή: onalert.gr

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις