Κυριακή, 28 Απρ.
22oC Αθήνα

Συνάντηση Δένδια – Γκιουλέρ: Καλό κλίμα, συμφώνησαν για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης

Συνάντηση Δένδια – Γκιουλέρ: Καλό κλίμα, συμφώνησαν για μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, είχε συνάντηση πριν από λίγο σήμερα (12.7.2023) με τον ομόλογό του της Τουρκίας, Γιασάρ Γκιουλέρ, στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, προτού ξεκινήσει το τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας η συνάντηση του Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του, Γιασάρ Γκιουλέρ έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε σε ανάρτηση που έκανε στη σελίδα του στο Twitter ότι εκείνος και ο Τούρκος ομόλογός του, συμφώνησαν να γίνουν συναντήσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές με θέμα τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Αναλυτικά ο Νίκος Δένδιας ανέφερε στην ανάρτησή του:

«Συναντήθηκα με τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας @tcsavunma, κ. Yaşar Güler, στο Βίλνιους, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής #ΝΑΤΟ.

Υπογραμμίσαμε τη σημασία θετικού κλίματος, διαύλων επικοινωνίας και συναντήσεων για τις διμερείς μας σχέσεις και τη συνεργασία μας βάσει Διεθνούς Δικαίου και Αρχής καλής γειτονίας. Συμφωνήθηκε η επικοινωνία δύο πλευρών για την διευθέτηση Συνάντησης για δραστηριότητες Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)».

 

Πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας ανάφεραν επίσης ότι ο Νίκος Δένδιας ΥΕΘΑ της Τουρκίας, και Γιασάρ Γκιουλέρ, συμφώνησαν επίσης να υπάρχει η δυνατότητας άμεσης μεταξύ τους τηλεφωνικής επικοινωνίας, εφόσον χρειαστεί, ενώ εξετάσθηκε και η δυνατότητα πραγματοποίησης εκατέρωθεν επισκέψεων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις