Πολιτική

Συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου το μεσημέρι στις Βρυξέλλες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας βρίσκεται σήμερα (20.03.2023) στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες και θα συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη Δωρητών για την Τουρκία και τη Συρία, η οποία θα συνδιοργανωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη σουηδική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί και με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις 14:00 (ώρα Ελλάδας), όπως δήλωσε ο ίδιος, προσερχόμενος σήμερα το πρωί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Αναφερόμενος στα θέματα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι θα συζητηθούν τα ζητήματα που προκύπτουν από τη συνεχή ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας, τονίζοντας πως η επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Μαριούπολη δεν βοηθά καθόλου την ατμόσφαιρα.

Εξάλλου, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ θα ενημερώσει το Συμβούλιο για την «πολύ σημαντική επιτυχία», όπως τη χαρακτήρισε ο κ. Δένδιας, για τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.

«Είναι κάτι στο οποίο η Ελλάδα έχει επενδύσει πάρα πολύ», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Nέο δόγμα για το μεταναστευτικό δρομολογεί η κυβέρνηση – Σκανάρισμα, κράτηση και επιστροφές
Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο θα γίνεται εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας τους, θα λαμβάνονται τα βιομετρικά δεδομένα τους, ενώ θα γίνονται και έλεγχοι ασφαλείας αλλά και υγειονομικοί έλεγχοι
Μετανάστες