Πολιτική

Συνάντηση Δένδια – Τσαβούσογλου το μεσημέρι στις Βρυξέλλες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας βρίσκεται σήμερα (20.03.2023) στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες και θα συμμετάσχει στη Διεθνή Διάσκεψη Δωρητών για την Τουρκία και τη Συρία, η οποία θα συνδιοργανωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη σουηδική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Ο Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί και με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου στις 14:00 (ώρα Ελλάδας), όπως δήλωσε ο ίδιος, προσερχόμενος σήμερα το πρωί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ.

Αναφερόμενος στα θέματα του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι θα συζητηθούν τα ζητήματα που προκύπτουν από τη συνεχή ρωσική επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας, τονίζοντας πως η επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, στη Μαριούπολη δεν βοηθά καθόλου την ατμόσφαιρα.

Εξάλλου, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ θα ενημερώσει το Συμβούλιο για την «πολύ σημαντική επιτυχία», όπως τη χαρακτήρισε ο κ. Δένδιας, για τη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.

«Είναι κάτι στο οποίο η Ελλάδα έχει επενδύσει πάρα πολύ», πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας στους τομεάρχες της ΕΛΑΣ: Οφείλουμε να μην πατάμε τις πεπονόφλουδες που μας στήνουν
«Ο πολιτικός κύκλος του κυρίου Μητσοτάκη είναι εμφανές ότι έχει κλείσει. Ο κόσμος περιμένει από εμάς να δει και να ακούσει το όραμα και το σχέδιο εναλλακτικής διακυβέρνησης»
Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση των τομεαρχών της ΕΛΑΣ
57