Πολιτική

Συνάντηση Γεννηματά – Πικραμένου για τη διαμεσολάβηση

Με τον πρόεδρο του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ), πρόεδρο του ΣτΕ ε.τ., πρώην πρωθυπουργό, Παναγιώτη Πικραμμένο και τον γγ του Οργανισμού, Νικόλα Κανελλόπουλο, συναντήθηκε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η διαμεσολάβηση και τα οφέλη της για τον πολίτη, μέσω της επιτάχυνσης της απονομής Δικαιοσύνης και της δυνατότητας για άμεση και αποτελεσματική επίλυση των ιδιωτικών διαφορών.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι τρέχουσες εξελίξεις, μετά την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη μεταρρύθμιση του θεσμού.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν ότι τόσο η έλλειψη διαβούλευσης με τη νομική κοινότητα και τους κοινωνικούς εταίρους -μέλη του ΟΠΕΜΕΔ- όσο και η πλήρης κατάργηση του αυτοτελούς νομοθετικού πλαισίου της διαμεσολάβησης απειλούν να πλήξουν το κύρος του θεσμού.

Η κ. Γεννηματά επιβεβαίωσε ότι η παράταξη που θεσμοθέτησε τη διαμεσολάβηση στην Ελλάδα παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην ανάγκη υποστήριξης και διάδοσης των εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών. Για το Κίνημα Αλλαγής, η διαμεσολάβηση συνιστά βασικό πυλώνα μεταρρύθμισης της ελληνικής Δικαιοσύνης, με τρόπο, όμως, αποτελεσματικό και βιώσιμο, προς όφελος των πολιτών, της κοινωνίας και της οικονομίας. Γι’ αυτόν τον σκοπό προτίθεται να πράξει ό,τι είναι αναγκαίο για να ανατραπεί το αρνητικό κλίμα που δημιούργησε η άστοχη πρωτοβουλία της κυβέρνησης, ώστε όλοι οι πολίτες να γνωρίσουν τη διαμεσολάβηση όπως πραγματικά είναι: Έναν σύγχρονο, αποτελεσματικό και βαθιά κοινωνικό θεσμό, που δεν αναπληρώνει τη Δικαιοσύνη, αλλά την ωφελεί.

πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρία Καρυστιανού σε Άδωνι Γεωργιάδη για το ιατρείο της: «Κάθε έλεγχος καλοδεχούμενος και πρώτα από όλους για τα μέλη της κυβέρνησης»
Στην αντεπίθεση κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, που αποκάλυψε ότι μέσω του Medwatch στο ιατρείο της έχει εντοπιστεί μηχάνημα βιοανάδρασης, εξαπέλυσε...
Άδωνις Γεωργιάδης και Μαρία Καρυστιανού 22
Μαρία Γρατσία σε Άδωνι Γεωργιάδη: Στοχευμένη η επίθεση στη Μαρία Καρυστιανού, καλοδεχούμενος ο έλεγχος στο ιατρείο της
Η δικηγόρος και στενή συνεργάτις της Μαρία Καρυστιανού απέφυγε ωστόσο να διευκρινίσει αν στο ιατρείο της προέδρου της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» υπάρχει μηχάνημα βιοανάδρασης
Μαρία Καρυστιανού και Μαρία Γρατσία
Κομισιόν για αγροτικές επιδοτήσεις: «Αποφασιστικά μέτρα από την Ελλάδα» – Τι  λέει μετά το δημοσίευμα του Politico
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διευκρινίζει ότι η επιστολή αποτελεί μέρος της συνήθους διαδικασίας ελέγχου – «Πολύ εποικοδομητική» η συνεργασία με τις ελληνικές αρχές
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
Βλάχος και Μαρκόπουλος «σφάχτηκαν» για τους δανειολήπτες: «Είμαστε εκτός πραγματικότητας» – «Ήρθατε να ξεπετάξετε την ερώτηση ενός “παράξενου” βουλευτή»
Αιχμές από τον βουλευτή της ΝΔ για την κυβερνητική πολιτική - «Είμαστε στην ίδια πλευρά της βάρκας», απάντησε ο υφυπουργός Οικονομικών
Δημήτρης Μαρκόπουλος και Γιώργος Βλάχος, Νέα Δημοκρατία 12