Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Ειλικρινής συζήτηση σε καλό κλίμα – Έπεται συνέχεια

Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδο του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία, κράτησε σχεδόν μια ώρα και ίσως να αποδειχθεί μια από τις πιο επιτυχημένες επαφές που είχαν οι δυο άνδρες όπως αποδεικνύεται τόσο από την γλώσσα του σώματος όσο και από τις διαρροές που έχουν γίνει μέχρι στιγμής. 

«Έγινε μια ειλικρινής συζήτηση σε θετικό κλίμα. Οι δύο ηγέτες έθεσαν το πλαίσιο για τη συνέχεια», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση ξεκίνησε στις 12.10 και ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τη μία το μεσημέρι. Και οι δυο άνδρες ήταν χαμογελαστοί και είχαν έναν διάλογο μπροστά στις κάμερες με την παρουσία του φυσικού ήχου να προκαλεί ευχάριστη έκπληξη σε όσους έχουν παρακολουθήσει και άλλες συναντήσεις ανάμεσα στους δυο ηγέτες. 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά την έναρξη της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας, ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε την ύπαρξη νέου Υπουργικού Συμβουλίου και στις δύο χώρες με τον κ. Μητσοτάκη να τονίζει πως «αντιλαμβάνομαι πως οι Υπουργοί Εξωτερικών έχουν ήδη μιλήσει και έχουν μία πολύ καλή επαφή και συνεργασία».

 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην αρχή της συνάντησης των δύο ηγετών ήταν παρών και ο επικεφαλής των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, Ιμπραήμ Καλίν, ο οποίος και συνεχάρη τον Έλληνα πρωθυπουργό για την επανεκλογή του. Με τη σειρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Καλίν για την ανάληψη των νέων καθηκόντων του.

Ενδεικτικό του καλού κλίματος ήταν το γεγονός ότι ενώ η συνάντηση είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει 30 λεπτά σχεδόν έφτασε τη μια ώρα. 

 

mitsotakis erdogan vilnius mitsotakis erdogan vilnius mitsotakis erdogan vilnius mitsotakis erdogan vilnious 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη, εδώ και 3 χρόνια βιώνουμε στοχοποίηση
«Είμαι βέβαιος ότι θα κερδίσει την μάχη γιατί γνωρίζω πόσο δυνατός άνθρωπος είναι» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τον Γιώργο Μυλωνάκη
Παύλος Μαρινάκης
Ευτύχης Αρχοντάκης: Ο Χανιώτης γιατρός που χειρούργησε τον Γιώργο Μυλωνάκη είναι «σωτήρας» πολλών ασθενών
«Έχουμε 10 ημέρες αγωνίας για να έχει το ιατρικό προσωπικό μία καλύτερη εικόνα», λέει ο Ευτύχιος Αρχοντάκης για τη μετεγχειρητική κατάσταση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ
Γιώργος Μυλωνάκης
Τηλεδιάσκεψη ηγετών για την προστασία ανηλίκων στο διαδίκτυο – Ευρωπαϊκή ηλικία ψηφιακής ενηλικίωσης πρότεινε ο Μητσοτάκης
O Πρωθυπουργός ενημέρωσε για την απόφαση της Ελλάδας να νομοθετήσει σύντομα την απαγόρευση πρόσβασης ανηλίκων κάτω των 15 ετών σε social media, μέτρο που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2027
Κυριάκος Μητσοτάκης