Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Ένα βήμα παραπάνω από το Βίλνιους – Το κλίμα στο τετ α τετ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Ένα βήμα παραπάνω από το Βίλνιους – Το κλίμα στο τετ α τετ

Η πολυαναμενόμενη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19.00 (ώρα Ελλάδας), στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, με κυβερνητική πηγή να σχολιάζει, περιγράφοντας το κλίμα, ότι “πήγαμε ένα βήμα παραπάνω από το Βίλνιους, αλλά η Χάγη είναι ακόμα μακριά”. 

Επίσης, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη – Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που κράτησε πάνω από μια ώρα, ήταν ιδιαίτερα παραγωγική και θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη για την συνέχεια. Το κλίμα ήταν επίσης θετικό και διαπιστώθηκε ειλικρινής διάθεση για συνέχεια και αποκλιμάκωση, ενώ όσον αφορά στα επόμενα βήματα, η επόμενη συνάντηση στην Θεσσαλονίκη θεωρείται ευκαιρία για την περαιτέρω εξομάλυνση των σχέσεων και το χτίσιμο της εμπιστοσύνης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός επανέλαβε στον πρόεδρο της Τουρκίας ότι δεν μπορούν να συζητήσουν τίποτα έξω από το καθορισμένο πλαίσιο των αποφάσεων του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ, όσον αφορά στο Κυπριακό. Σχετικά με το μεταναστευτικό, ο Έλληνας πρωθυπουργός -σύμφωνα με πληροφορίες- επισήμανε στον Τούρκο Πρόεδρο ότι πρέπει να πάψουμε να έχουμε βάρκες στο νερό.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις