Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Συνάντηση Στέφανου Κασσελάκη με Νίκο Δένδια για την αγορά των F-35

Συνάντηση Στέφανου Κασσελάκη με Νίκο Δένδια για την αγορά των F-35

Συνάντηση με τον υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, πραγματοποιεί το πρωί της Δευτέρας (29.1.2024) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης για να ενημερωθεί για την αγορά των F-35.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο Στέφανος Κασσελάκης συναντήθηκε με τον Νίκο Δένδια συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να ενημερωθεί και επίσημα για εξοπλιστικά προγράμματα που περιέχονται στην επιστολή Μπλίνκεν, στα οποία συμπεριλαμβάνεται αγορά αεροσκαφών F- 35 αξίας 8,2 δισ. δολαρίων.

Ο Νίκος Δένδιας υποδέχτηκε τον Στέφανο Κασσελάκη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στο πλευρό του βρισκόταν και ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης θα πραγματοποιήσει επισκέψεις στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού Θήβας.

Σε ό,τι αφορά μάλιστα την αγορά των F-35 τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτουν 3 θέματα:

  • Να ικανοποιούν υπαρκτές επιχειρησιακές ανάγκες στη βάση ενός ολοκληρωμένου και μελετημένου σχεδιασμού που να στηρίζεται στην προτεραιοποίηση, στις εισηγήσεις των Γενικών Επιτελείων, στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και στην διαφάνεια.
  • Να υπάρχει άμεση σύνδεση με την εγχώρια αμυντική βιομηχανία, ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να μην καθίστανται απλοί πελάτες ξένων αμυντικών βιομηχανιών αλλά να δημιουργείται προστιθέμενη αξία για τη χώρα τόσο οικονομικά όσο και σε επίπεδο τεχνολογίας και τεχνογνωσίας.
  • Να πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας και της αναγκαίας ανάπτυξης του κοινωνικού της κράτους.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις