Πολιτική

Συνάντηση Βορίδη με τον Αμερικανό Πρεσβή – Τι συζήτησαν

Την ικανοποίηση της ελληνικής κυβέρνησης για τη μη επιβολή δασμών στο ελαιόλαδο και στις βρώσιμες ελιές από την αμερικάνικη πλευρά, εξέφρασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, σε συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό πρέσβη στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος συνοδευόταν από τον εμπορικό ακόλουθο της πρεσβείας.

Ο υπουργός ζήτησε, επίσης, να μην ισχύσουν οι αυξήσεις 25% στις κομπόστες, καθώς, όπως ανέφερε, η παραγωγή είχε ήδη συγκομισθεί με βάση τα πρότυπα της αμερικανικής αγοράς και το οικονομικό πλήγμα θα είναι μεγάλο.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός πρέσβης, σε tweet του μετά τη συνάντηση, έκανε λόγο για συνέχεια του στρατηγικού διαλόγου που έχει ξεκίνησε μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη.

Παράλληλα, σημείωσε ότι συζητήθηκαν «εμπορικές και επενδυτικές ευκαιρίες, πιθανότητες για εκτεταμένη πρόσβαση στην αμερικανική αγορά», ενώ μίλησε επίσης για «θετικά αποτελέσματα από την απόφαση των ΗΠΑ να μην επιβάλλουν δασμούς στο ελληνικό ελαιόλαδο».

Δεύτερη συνάντηση Πάιατ – Βορίδη

Υπενθυμίζεται πως αυτή η συνάντηση είναι η δεύτερη που πραγματοποιείται σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς είχε προηγηθεί αυτή της 31ης Ιουλίου, στην πρεσβευτική κατοικία.

Είχαν τεθεί και πάλι το θέμα επιβολής δασμών από την αμερικανική πλευρά, αλλά και η συνεργασία του αμερικανικού πανεπιστήμιο Rutgers με την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία, Νέα Γενιά», το οποίο εκτελείται με δωρεά του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας: «Δείτε μια φωτογραφία του Πίρι Ρέις και θα καταλάβετε γιατί δεν συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ»
«Η άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων εντάσσεται στον κύκλο των αιφνιδιαστικών ασκήσεων που διεξάγονται κάθε χρόνο, δεν έχουν σχέση με το Πίρι Ρέις, που δεν απασχόλησε το ΚΥΣΕΑ» σημείωσε
Ο Νίκος Δένδιας
7
Ανδρέας Λοβέρδος για την ένταξή του στη ΝΔ: Επιλογή μου να στηρίξω τη σταθερότητα – Οι πολίτες δεν βλέπουν τον Νίκο Ανδρουλάκη ως εναλλακτική
«Δεν φοβάμαι τίποτα. Ο πολιτικός είναι για να σκέφτεται και να δρα, όχι να φοβάται. Με τον κ. Μητσοτάκη, είχαμε συμφωνήσει πως οι ανακοινώσεις θα γίνουν είτε λίγο πριν, είτε λίγο μετά τη ΔΕΘ», επεσήμανε.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος
103
Τέσσερις μήνες αναμονής στον ΣΥΡΙΖΑ για το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα: Οι σύμμαχοι και οι αντίπαλοι
Ο πρώτος που το έκανε ήταν ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος είπε ότι δεν θα πρέπει να γίνει άλλη διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ, χρεώνοντας με τον τρόπο του στον Αλέξη Τσίπρα μία νέα εσωκομματική κρίση
Ο Αλέξης Τσίπρας 2
Όλο το παρασκήνιο της προσχώρησης του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - Η «μάχη» του κέντρου από τη ΝΔ
Ο Α. Λοβέρδος είχε εδώ και πολύ καιρό επαφές με την Πειραιώς, ενώ ήδη από τα μέσα Ιουλίου, σε συνέντευξή του είχε δηλώσει σιβυλλικά ότι «στις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές ως υποψήφιος θα είμαι παρών»
Ανδρέας Λοβέρδος και Κυριάκος Μητσοτάκης 22