Site icon NewsIT

Συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την ονομασία των Σκοπίων

05.01.2018 | 16:53
Συνεδρίασε το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την ονομασία των Σκοπίων

Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής (05.01.2018) η συνεδρίαση του ΠΣ του ΣΥΡΙΖΑ η οποία διεξήχθη υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, όπου αποτυπώθηκε η θέση του κόμματος για σύνθετη ονομασία με χρήση έναντι όλων.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο, εκφράστηκε η στήριξη στις ενέργειες της κυβέρνησης και επισημάνθηκε η ανάγκη αξιοποίησης της ευκαιρίας για την επίλυση ενός χρόνιου εθνικού ζητήματος, το οποίο κληροδότησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά προσηλωμένος σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση  σύνθετης ονομασίας για όλες τις χρήσεις.

«Η αναβάθμιση της γεωπολιτικής θέσης της χώρας και η εμπέδωση της σταθερότητας, της δημοκρατίας και της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αποτελούν κυρίαρχους στόχους της κυβέρνησης και του κόμματος, στο πλαίσιο μιας ενεργητικής και πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και προσθέτει: «Τη σημασία αυτών των στόχων πρέπει να αντιληφθεί και η αξιωματική αντιπολίτευση που εμμονικά επιμένει σε μια κοντόφθαλμη και ανεύθυνη μικροπολιτική στάση, σε πλήρη αναντιστοιχία με τα συμφέροντα της χώρας».

Επίσης, συζητήθηκε η προετοιμασία των εργασιών της ΚΕ του κόμματος η οποία αναμένεται να διεξαχθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version