Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Συνέδριο ΝΔ – Νίκος Παναγιωτόπουλος: Στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη η θωράκιση της χώρας

Συνέδριο ΝΔ – Νίκος Παναγιωτόπουλος: Στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης Μητσοτάκη η θωράκιση της χώρας

Στο Συνέδριο της ΝΔ μίλησε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, στη θεματική ενότητα: «Ενδυνάμωση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας». Ασφάλεια χωρίς ισχυρές αποτρεπτικές ένοπλες δυνάμεις δε νοείται, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο  υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Από το βήμα του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι «η θωράκιση της χώρας ήταν εξαρχής στρατηγικός στόχος αυτής κυβέρνησης και προσωπικός στόχος του πρωθυπουργού».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε ότι το σχέδιο ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζεται «με ταχύτητα, με αποτελεσματικότητα και με διαφάνεια», σημειώνοντας ότι έχει ανυπολόγιστο εθνικό όφελος «και πρέπει να γίνει».

«Ασφάλεια χωρίς ισχυρές αποτρεπτικές ένοπλες δυνάμεις δε νοείται. Εάν υπάρχει ασφάλεια υπάρχει και η δυνατότητα θετικής οικονομικής προοπτικής, υπάρχει και η δυνατότητα ανάπτυξης, υπάρχει η δυνατότητα επενδύσεων. Πρώτα όμως πρέπει να υπάρχει ασφάλεια και το αίσθημα της ασφάλειας» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι παραμένει σε διαρκή εγρήγορση για την αντιμετώπιση απειλών, ενώ υπογράμμισε και τη συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις