Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Συνέδριο ΝΔ: Παρούσα και η Κατερίνα Παπακώστα παρά την διαγραφή της

Κατερίνα Παπακώστα

Το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ξεκίνησε σήμερα και ήταν όλοι εκεί… Και όταν λέμε όλοι το εννοούμε, αφού παρούσα ήταν και η Κατερίνα Παπακώστα, η οποία πριν από περίπου δυο μήνες διεγράφη από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Η Κατερίνα Παπακώστα διαγράφηκε στις 26 Οκτωβρίου από την Κ.Ο. της ΝΔ με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Κατερίνα Παπακώστα

Η ανακοίνωση διαγραφής της Κατερίνας Παπακώστα

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του, που εστάλη σήμερα, Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, του γνωστοποιεί ότι θέτει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, τη βουλευτή Β’ Αθηνών, κυρία Αικατερίνη Παπακώστα – Σιδηροπούλου.

Η αφορμή για την διαγραφή

Αφορμή φαίνεται ότι στάθηκε η τοποθέτηση της Κατερίνας Παπακώστα κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής ‘Αμυνας για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η Κατερίνα Παπακώστα έλαβε το λόγο λίγο μετά τη σφοδρή κόντρα Καμμένου – Γεωργιάδη στη Βουλή και έκανε λόγο προσωπικές αναφορές στον κύριο υπουργό που είναι άσχετες με το νομοσχέδιο.

Στο τέλος της τοποθέτησής της, η κ. Παπακώστα ανέφερε ότι οι κοκορομαχίες στη Βουλή οι προσωπικές αναφορές, και μάλιστα με αφορμή τέτοια ζητήματα (σ.σ. των Ενόπλων Δυνάμεων) δεν περιποιούν τιμή στον ελληνικό κοινοβούλιο. Ζήτησε δε, από το προεδρείο «για να διαχειρίζεται και να συντονίζει αυτή τη διαδικασία, για να διαφυλάσσει και το κύρος της Βουλής από διολίσθηση σε πρακτικές και σε συμπεριφορές, οι οποίες στοχεύουν σε προσωπικό επίπεδο τους συναδέλφους, ή τους υπουργούς προς τους συναδέλφους, ή τους συναδέλφους προς τους υπουργούς, να τηρεί τον Κανονισμό».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της είπε ότι ορισμένες εκ των διατάξεων που η ΝΔ καταψηφίζει, κινούνται προς την σωστή κατεύθυνση, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τη “γραμμή του κόμματος”.

Μετά την ομιλία της Κ. Παπακώστα ο Πάνος Καμμένος με παρέμβασή του την προσκάλεσε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας προκειμένου να μετέχει σε άτυπη επιτροπή με έργο την σύνταξη τροπολογίας για τις συντάξεις χηρείας συζύγων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Θα σας εγχειρίσω, δε, και τις επιστολές που έχουμε κάνει για τα θέματα της χηρείας, ώστε να συμπεριλάβουμε στο επόμενο νομοσχέδιο και το θέμα των ΑμεΑ και το θέμα της χηρείας, για να μπορέσουμε πράγματι να αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος προς την βουλευτή της ΝΔ.

Το λόγο ζήτησε και ο Άδωνις Γεωργιάδης που ξεκαθάρισε «σας έχουμε κατακρίνει για το συγκεκριμένο θέμα. Το έχει κάνει και ο πρόεδρος της ΝΔ. Κανείς βουλευτής και καμία βουλευτίνα της ΝΔ δεν θα μετέχει σε δική σας επιτροπή. Αυτά είναι προβοκάτσιες του Καμμένου», είπε και φαίνεται πως κάπου εκεί ξεκίνησε και η αντίστροφη μέτρηση για τη διαγραφή της Κατερίνας Παπακώστα.

Τι είχε πει η Κατερίνα Παπακώστα

«Ως πολιτικός είμαι πιστή στις αρχές στις οποίες θεμελιώθηκε η Νέα Δημοκρατία από τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Στην πολιτική μου διαδρομή, επιλέγω να μην επηρεάζομαι από τις Σειρήνες των καιρών. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ποτέ δεν δίστασε να ταράξει τα θολά νερά προκειμένου να θεμελιώσει μία Κοινωνία ενωμένη, δημοκρατική, φιλελεύθερη και με σεβασμό στην αξιοπρέπεια όλων των πολιτών, έχοντας στον πυρήνα της πολιτικής τον Άνθρωπο.

Ο κοινοβουλευτικός μου λόγος στην Βουλή των Ελλήνων διατρέχεται από το μέτρο και την μετριοπάθεια και θεωρώ πως αναίτια και ανυπαίτια ελήφθη η απόφαση διαγραφής μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Εμφορούμαι, λοιπόν, από αυτές τις αρχές, δεν τις προδίδω και δεν τις παραδίδω, όσο και αν κοστίζουν. Παραμένω αμετακίνητη από την υπεράσπισή τους.

Αυτά προς το παρόν.»

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις