Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Συνέδριο ΝΔ: Πυρά Γεωργιάδη κατά Τσίπρα – Η συγκίνηση της Γιαννάκου και τα… συνθήματα Μεϊμαράκη

Συνέδριο ΝΔ: Πυρά Γεωργιάδη κατά Τσίπρα –  Η συγκίνηση της Γιαννάκου και τα… συνθήματα Μεϊμαράκη

Μετωπική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε κατά την ομιλία του από το βήμα του συνεδρίου της ΝΔ ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στην υπόθεση Novartis και την εμπλοκή του ονόματός του, υποστηρίζοντας ότι «επινοήθηκε από τα χαλκεία του ΣΥΡΙΖΑ για να διασπάσει τη ΝΔ». Και πρόσθεσε ότι το ίδιο συνέβη με το Σκοπιανό, ως δεύτερη παγίδα που επιχείρησε να στήσει η κυβέρνηση στη ΝΔ, αλλά τελικώς το μόνο που κατάφερε η κυβέρνηση είναι να συσπειρωθεί η ΝΔ και να διασπαστούν οι ΑΝΕΛ. Αναφερόμενος δε στον πρωθυπουργό, τόνισε ότι «είναι ο άνθρωπος που μπορεί να λέει ψέματα γρηγορότερα κι από τη σκιά του».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε επίσης με θετικά λόγια στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις εξαγγελίες του από το βήμα του συνεδρίου, υπενθυμίζοντας πως όταν εκλέχθηκε στην ηγεσία της ΝΔ, πριν από τρία χρόνια, όλοι έλεγαν ξανά πως το κόμμα θα διασπαστεί, αλλά φρόντισε ο ίδιος να τους διαψεύσει.

Νωρίτερα, το λόγο είχε πάρει ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Κώστας Δέρβος, ο οποίος τόνισε πως η ΝΔ έχει πετύχει ν’ αναγεννηθεί σε όλα τα επίπεδα, λόγω του λόγου που παράγει και της στιβαρής παρουσίας που οδήγησε σε μια κοινωνική και δημοσκοπική εκτόξευση.

Να μπει πιο δυνατά η ΝΔ στην ιδεολογική αντιπαράθεση με την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Κωστής Χατζηδάκης, υποστηρίζοντας ότι τούτο δεν έγινε με τον τρόπο που θα έπρεπε στο παρελθόν. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, θα πρέπει να τονιστεί η αξία της ελευθερίας, των ίσων ευκαιριών και της αλληλεγγύης. «Δεν είναι απλά θέμα ιδεολογικό ή πολιτικό η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πρωτίστως αξιακό», επισήμανε, όπως και το γεγονός ότι «η ΝΔ έμεινε όρθια στα 10 μποφόρ της κρίσης».

Ζήτησε δε να προωθηθούν από την κυβέρνηση της ΝΔ «μέσα στο πρώτο εξάμηνο» οι ευρωπαϊκές μεταρρυθμίσεις και θύμισε ότι ακόμη και στο πρόσφατο παρελθόν η παράταξη αυτή ήταν που προχώρησε σε αντίστοιχης σημασίας μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, απαριθμώντας κάποιες εξ αυτών – συμπεριλαμβανομένης της «Ολυμπιακής», η οποία έγινε με δική του (υπουργική) ευθύνη. Κατέληξε δε λέγοντας πως «η ΝΔ είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα που νοιάζεται στην πράξη και όχι στα λόγια για τους αδύναμους. Και θέλει να χτίσει μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία για να προχωρήσουμε όλες και όλοι μπροστά».

Φορτισμένη συγκινησιακά ήταν η ομιλία της Μαριέττας Γιαννάκου, η οποία έκλεισε τον κύκλο των συνέδρων-ομιλητών, πριν πάρει το λόγο ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Η πρώην υπουργός Παιδείας, η οποία καταχειροκροτήθηκε και στο τέλος της ομιλίας της δάκρυσε, τόνισε ότι η ΝΔ είναι η μόνη παράταξη που μπορεί πράγματι να εγγυηθεί την ενότητα των Ελλήνων, ενώ επιφύλαξε μόνο θετικά σχόλια για τον κ. Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι είναι ο ικανότερος για να ηγηθεί της παράταξης στην εκλογική μάχη και την προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της χώρας. Τόνισε δε ότι δεν κολακεύει, όπως είπε, τους αρχηγούς, αλλά ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ «έχει δύναμη χαρακτήρα, γνώση όλων των θεμάτων και είναι η ηγεσία που μας χρειάζεται σήμερα. Είναι η ηγεσία που την έχουμε ανάγκη».

Με το σύνθημα «μια φορά ΟΝΝΕΔίτης, για πάντα ΟΝΝΕΔίτης» έκλεισε την παρέμβασή του ο κ. Μεϊμαράκη, θέλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να θυμηθεί, όπως είπε, ότι όλοι μπορούν να τρέξουν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας για την προεκλογική μάχη που δίνει η ΝΔ και την προσπάθεια για τη νίκη. Μάλιστα, ευχαρίστησε – όπως είπε – τον κ. Μητσοτάκη για «το δώρο που μου έκανε στα γενέθλιά μου να βρεθώ με όλη μου την οικογένεια, την οικογένεια της ΝΔ».

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ επισφράγισε, επίσης, με την πρότασή του αυτό που ήταν γνωστό για τον γραμματέα του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη. Ότι, δηλαδή, θα παραμείνει στη θέση του ως τις εκλογές, για να μπορέσει να «τρέξει» απερίσπαστος ο μηχανισμός στο δρόμο προς τις κάλπες. Απηύθυνε, τέλος, ένα μήνυμα προς όλα τα «γαλάζια» στελέχη, ζητώντας να εκλείψουν οι προσωπικές τριβές εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών και οι πιθανές «ανταρσίες» υποψηφίων και σε κάθε περίπτωση – όπως είπε ο κ. Μεϊμαράκης – να μην επηρεάσουν τη μάχη που δίνει ταυτόχρονα η ΝΔ για τις εθνικές εκλογές και την επιστροφή της στην εξουσία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις