Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Σύνοδος Κορυφής – Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας να σταματήσει το όποιο τακτικίστικο παιχνίδι

Σύνοδος Κορυφής – Μεϊμαράκης: Ο Τσίπρας να σταματήσει το όποιο τακτικίστικο παιχνίδι

“Όπως και στην Ελλάδα, έτσι και στην Ευρώπη, η Νέα Δημοκρατία κάνει το εθνικό της καθήκον” τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής των ηγετών του Ευρωπαικού Λαϊκού Κόμματος.

Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ακόμη πως “εδώ και πάρα πολύ καιρό, προσπαθεί να πείσει τους Ευρωπαίους ότι πρέπει να υπάρξει μια καλή συμφωνία, που μπορεί και πρέπει ο πρωθυπουργός να αποδεχθεί και το Εθνικό Κοινοβούλιο να την ψηφίσει, ώστε η Ελλάδα να εξασφαλίσει την παραμονή της στο ευρώ” και πρόσθεσε:

“Δυστυχώς, πέρασαν έξι μήνες, χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα. Τα πράγματα έχουν φτάσει σε πάρα πολύ δύσκολο σημείο. Είναι οριακά και σήμερα ίσως παίζονται όλα”.

Κλείνοντας τη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε “καλώ τον πρωθυπουργό, ή μάλλον του κάνω έκκληση, να σταματήσει πια το όποιο τακτικίστικο παιχνίδι, να συμφωνήσει με τους εταίρους και να φέρει τη συμφωνία στο Εθνικό Κοινοβούλιο, ώστε η Ελλάδα και οι Έλληνες πολίτες, να ζήσουν τα επόμενα χρόνια μέσα στην Ευρώπη”.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Συνόδου του ΕΛΚ ο κ. Μείμαράκης είχε τη ευκαιρία να έχει κατ’ ιδίαν συνάντησεις με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον πρόεδρο του Ευρωπαικού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ και με τον επικεφαλή της Ευρωομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ όπου είχε την ευκαιρία να τους ενημερώσει για τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε