Πολιτική

Σύνοδος Κορυφής – Σουλτς: Διακυβεύεται το μέλλον της ευρωζώνης

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, κάλεσε σήμερα τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ευρωζώνης να καταλήξουν σε άμεσες αποφάσεις για την Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν.


Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Διακυβεύεται το μέλλον της ευρωζώνης σε περίπτωση αποτυχίας επίλυσης της ελληνικής κρίσης, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Σουλτς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου. Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ανέφερε ότι πρέπει να λύσουμε το πρόβλημα χωρίς να ταπεινώσουμε την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό.

Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τη συμμετοχή του στην έναρξη της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης, ανέφερε ότι η ιδέα περί της δημιουργίας ενός οργανισμού αξιοποίησης της ελληνικής δημόσιας περιουσίας, που σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες θα μπορούσε να έχει στο ενεργητικό του περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου αξίας περί τα 50 δισ. ευρώ, ανέφερε πως πρόκειται για μια παλαιότερη ιδέα του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, την οποία όπως ανέφερε η Ελλάδα θα μπορούσε να αποδεχτεί υπό τον όρο ότι θα είχε την ευθύνη της διαχείρισης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Διπλωματικό μπρα ντε φερ Ελλάδας – Τουρκίας στον ΟΗΕ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Άκυρο και ανυπόστατο» λέει η Αθήνα, «ισχύει από το 2019» απαντά η Άγκυρα
Ο πρέσβης Αχμέντ Γιλντίζ της Τουρκίας υποστήριξε ότι «το Συμβούλιο αυτό δεν είναι δικαστήριο οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών»
H Αγλαΐα Μπαλτά 70
Προεκλογικό μήνυμα Μαρινάκη από Θεσσαλονίκη: «Για να κερδίσεις, παίζει ρόλο και το όραμα που δίνεις για τα επόμενα χρόνια»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε στο επίκεντρο το κυβερνητικό έργο - Η απάντηση στην αντιπολίτευση για τη συγκέντρωση Κασιδιάρη στον ίδιο χώρο με την εκδήλωση της ΝΔ
Παύλος Μαρινάκης
«Σφάχτηκαν» Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου: «Είσαι η καλύτερη φίλη του Κασιδιάρη» – «Χυδαιολογείς, είσαι θαυμαστής των ναζί»
Σφοδρή αντιπαράθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς, με αφορμή τη συγκέντρωση υποστηρικτών του καταδικασμένου πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 9