Πολιτική

Συρία: Δεν εγκαταλείπει την Δαμασκό ο Έλληνας πρεσβευτής – Σε εγρήγορση το υπουργείο Εξωτερικών

Οι συνθήκες ασφαλείας έχουν βελτιωθεί, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Ο Έλληνας πρεσβευτής στη Συρία παραμένει στη Δαμασκό γιατί η κατάσταση ασφαλείας έχει βελτιωθεί και η πρεσβεία μας λειτουργεί», ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες (08/12/24) μιλώντας στο Ertnews ο Νικόλαος Πρωτονοτάριος είχε ανακοινώσει ότι θα εγκατέλειπε σήμερα (09/12/24) τη Συρία μαζί με δυο υπαλλήλους γιατί η κατάσταση ήταν έκρυθμη. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε επίσης ότι η πρεσβεία μας λειτουργεί κανονικά και πως είναι σε εγρήγορση όλες οι υπηρεσίες μας. «Το υπουργείο Εξωτερικών είναι σε διαρκή επαφή με την πρεσβεία μας και αν παραστεί ανάγκη είναι σε ετοιμότητα να ικανοποιήσει κάθε αίτημα και θα σπεύσουμε να συνδράμουμε», ενώ ερωτηθείς για τους Έλληνες Χριστιανούς της περιοχής σημείωσε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένα αίτημα ενώ υπενθύμισε ότι υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Ι.

Αναφορικά με την στάση της Τουρκίας ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι: «Η ισχυροποίηση της Ελλάδας η πολιτική σταθερότητα και το γεγονός ότι η χώρα μας διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και στα δρώμενα της ΕΕ καθίσταται όλο και πιο σημαντική με όλα όσα συμβαίνουν στην Συρία αλλά και την πολιτική αστάθεια σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Είμαστε ισχυροί και οικονομικά και διπλωματικά πατάμε γερά στα πόδια μας και δεν ετεροκαθορίζουμε την στάση μας σε σχέση με την στάση άλλων κρατών».

Ερωτηθείς για το αναβληθέν ταξίδι του πρωθυπουργού στον Λίβανο σημείωσε ότι: «Το ταξίδι του πρωθυπουργού θα γίνει αλλά δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μήνυμα Κυρανάκη με το βλέμμα στις εκλογές: «Αντίπαλός μας ο Τσίπρας» – «Έχει εξαντληθεί το θέμα Σαμαρά»
Ο νέος γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής χαράσσει τη γραμμή για τις κάλπες του 2027, προαναγγέλλει νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια, ανεβάζει τους τόνους απέναντι στην Αμαλίας
Κωνσταντίνος Κυρανάκης
10
Άδωνις Γεωργιάδης: Λυπάμαι που ο Αντώνης Σαμαράς επανέλαβε τις κατηγορίες Τσίπρα, Ανδρουλάκη και Κωνσταντοπούλου – Δεν ξέρω αν με αυτούς θέλει να κάνει παρέα
«Καλό είναι να πέσουν οι τόνοι, μπορεί να γίνεται πολιτική κριτική, αλλά όχι με τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς»
Ο Άδωνις Γεωργιάδης με τον Αντώνη Σαμαρά 11
Σταύρος Παπασταύρου για Μαρία Καρυστιανού: Αποκύημα της φαντασίας της οι ανεμογεννήτριες στο Ωραιόκαστρο, απαιτείται μεγάλη σοβαρότητα
«Στο Ωραιόκαστρο ανεμογεννήτριες δεν υπάρχουν, ούτε προχωρούν έργα για να υπάρξουν, και με το νέο Ειδικό Χωροταξικό δεν θα επιτρέπεται να υπάρξουν» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος
Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σταύρος Παπασταύρου 8