Πολιτική

Συρία: Δεν εγκαταλείπει την Δαμασκό ο Έλληνας πρεσβευτής – Σε εγρήγορση το υπουργείο Εξωτερικών

Οι συνθήκες ασφαλείας έχουν βελτιωθεί, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Ο Έλληνας πρεσβευτής στη Συρία παραμένει στη Δαμασκό γιατί η κατάσταση ασφαλείας έχει βελτιωθεί και η πρεσβεία μας λειτουργεί», ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες (08/12/24) μιλώντας στο Ertnews ο Νικόλαος Πρωτονοτάριος είχε ανακοινώσει ότι θα εγκατέλειπε σήμερα (09/12/24) τη Συρία μαζί με δυο υπαλλήλους γιατί η κατάσταση ήταν έκρυθμη. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε επίσης ότι η πρεσβεία μας λειτουργεί κανονικά και πως είναι σε εγρήγορση όλες οι υπηρεσίες μας. «Το υπουργείο Εξωτερικών είναι σε διαρκή επαφή με την πρεσβεία μας και αν παραστεί ανάγκη είναι σε ετοιμότητα να ικανοποιήσει κάθε αίτημα και θα σπεύσουμε να συνδράμουμε», ενώ ερωτηθείς για τους Έλληνες Χριστιανούς της περιοχής σημείωσε ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κανένα αίτημα ενώ υπενθύμισε ότι υπήρξε επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη Ι.

Αναφορικά με την στάση της Τουρκίας ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε ότι: «Η ισχυροποίηση της Ελλάδας η πολιτική σταθερότητα και το γεγονός ότι η χώρα μας διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο και στα δρώμενα της ΕΕ καθίσταται όλο και πιο σημαντική με όλα όσα συμβαίνουν στην Συρία αλλά και την πολιτική αστάθεια σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Είμαστε ισχυροί και οικονομικά και διπλωματικά πατάμε γερά στα πόδια μας και δεν ετεροκαθορίζουμε την στάση μας σε σχέση με την στάση άλλων κρατών».

Ερωτηθείς για το αναβληθέν ταξίδι του πρωθυπουργού στον Λίβανο σημείωσε ότι: «Το ταξίδι του πρωθυπουργού θα γίνει αλλά δεν έχει οριστεί ακόμα ημερομηνία».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Μετωπική» Άδωνι Γεωργιάδη και Παύλου Πολάκη στη Βουλή με φόντο το «Χωριάτικο» – Έδωσαν ραντεβού στα Χανιά
«Θα αλλάξω το εισιτήριο, θα βγάλω πρωινό για να τα πούμε», είπε ο Πολάκης με τον Γεωργιάδη να του απαντά: «Χαίρομαι που θα αλλάξεις την πτήση σου και θα είμαστε μαζί»
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης στην Ολομέλεια της Βουλής 10
Κοινή δήλωση από Ελλάδα, ΕΕ, Κύπρο, Αίγυπτο, Μπαχρέιν και ΗΑΕ στον ΟΗΕ: Άκυρο και ανυπόστατο το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Μήνυμα προς Άγκυρα και Τρίπολη μετά την κύρωση της συμφωνίας από τη λιβυκή Βουλή - Οι δηλώσεις Γεραπετρίτη, Λαμπρινίδη και Γκουτέρες για το Δίκαιο της Θάλασσας
Γεραπετρίτης και Γκουτέρες 92
Κεραμέως για εργαζόμενους Pizza Fan και «Το Χωριάτικο»: «Το υπουργείο Εργασίας και η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα τους»
««Το μείζον αυτήν την στιγμή είναι ότι όσο οι συμβάσεις εργασίας είναι ενεργές, ο εργοδότης έχει ευθύνη να πληρώσει μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία» λέει η υπουργός
Νίκη Κεραμέως
Ο Μιχάλης Μπεκίρης αποχωρεί προσωρινά από το γραφείο Μητσοτάκη στη Βουλή: «Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στα δικαστήρια»
Εν μέσω της αντιπαράθεσης για το πτυχίο και το ΦΕΚ διορισμού του, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού κάνει λόγο για «πρωτοφανή εκστρατεία προσωπικής στοχοποίησης»
Μιχάλης Μπεκίρης 47