Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: 35.000 έχουν ψηφίσει για το Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος – Μέχρι τις 20.00 η διαδικασία

Μέχρι τη μία το μεσημέρι της Κυριακής (14/4/24) 35.000 μέλη ή φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, είχαν ψηφίσει για το ποιοι θα μπουν τελικά στο Ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Η ψηφοφορία γίνεται ηλεκτρονικά και δια ζώσης, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη να ψηφίζει ηλεκτρονικά για το Ευρωψηφοδέλτιο, καθώς βρίσκεται στις ΗΠΑ για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου με την ομογένεια. Ηλεκτρονική ψήφο έχει επιλέξει και ο Αλέξης Τσίπρας.

Υπενθυμίζεται ότι τις δύο θέσεις του Ευρωψηφοδελτίου, θα καταλάβουν ο Κώστας Αρβανίτης και η Έλενα Κουντουρά, ενώ σε 5 θέσεις ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα τοποθετήσει πρόσωπα της δικής του επιλογής ή κάποιους υποψηφίους που δεν τα κατάφεραν στις προκριματικές εκλογές.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχει δώσει η Κουμουνδούρου, δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καθώς και οι φίλοι/ες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι οποίοι/ες θα προσέλθουν την 14η Απριλίου στα εκλογικά τμήματα (8 π.μ. ως 8 μ.μ.) και θα λάβουν μέρος στην προκριματική εκλογική διαδικασία συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα φίλου/ης του ΣΥΡIΖΑ-ΠΣ.

Υπενθυμίζεται πως τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι φίλοι/ες καθώς επίσης και οι κάτοικοι του εξωτερικού που επιθυμούν να ψηφίσουν διαδικτυακά είχαν κληθεί να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής (με ακριβή στοιχεία επικοινωνίας) για την προκριματική ψηφοφορία, όπως αυτή αναρτήθηκε στον i-syriza, μέχρι τις 7/4/2024 στις 12 τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος.

Ο/η εκλογέας που θα ψηφίσει με φυσική παρουσία θα μπορεί να επιλέξει τους/τις υποψήφιους/ές της Περιφέρειας στην οποία ανήκει το Εκλογικό Τμήμα στο οποίο προσέρχεται.

Οι εκλογείς που θα ψηφίσουν διαδικτυακά θα μπορούν να επιλέξουν να ψηφίσουν σε μια από τις 14 Περιφέρειες (13 Περιφέρειες +Απόδημοι).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Σωκράτης Φάμελλος «έριξε άκυρο» και επισήμως στον Νίκο Ανδρουλάκη για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση για συμμετοχή στο θεματικό τραπέζι «Σύνταγμα και Θεσμοί», διαμηνύοντας πάντως ότι ο διάλογος στον προοδευτικό χώρο παραμένει αναγκαίος
Νίκος Ανδρουλάκης και Σωκράτης Φάμελλος
Πυρά της αντιπολίτευσης για τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο Μητσοτάκης: «Ανεπαρκή», «ασπιρίνες», «κοροϊδία»
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για καθυστερημένες παρεμβάσεις, το ΚΚΕ καταγγέλλει στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ κατά την Ελληνική Λύση και τη ΝΙΚΗ δε λύνουν το πρόβλημα
Πρατήρια καυσίμων
ΚΥΣΕΑ: Πέρασαν και τα 5 εξοπλιστικά προγράμματα των 5 δισ. ευρώ – Νέος αρχηγός στο Λιμενικό ο Χρήστος Κοντορουχάς
Στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό, εγκρίθηκαν και τα πέντε εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων ενώ επιλέχθηκε και ο νέος αρχηγός του Λιμενικού
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας προσέρχεται στο ΚΥΣΕΑ