Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: «Αφού ο Μητσοτάκης “μυρίζει” εκλογές, ας τις προκηρύξει άμεσα για να σωθεί η κοινωνία»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας ότι «αρπακτικά έχουν πέσει πάνω στο εισόδημα των πολιτών» και «αρπακτικά κατασπαράζουν την δημοκρατία». Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει επίσης ότι «αφού ο κ. Μητσοτάκης “μυρίζει” εκλογές ας τις προκηρύξει άμεσα για να σωθεί η κοινωνία». 

Σε ανακοίνωση του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «θα καταγραφεί στην σύγχρονη ιστορία του τόπου ως ένας αποτυχημένος και αδίστακτος πολιτικός». «Κατήργησε κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας και στήριζε τα συμφέροντα των διαφόρων “Πάτσηδων”. Στις ημέρες του το ιδιωτικό χρέος αυξάνεται ξανά και πνίγει μεσαία στρώματα και μισθωτούς. Η απέχθεια του για κάθε τι κοινωνικό φτάνει ακόμα και στην διάλυση μέσα από την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ» προσθέτουν από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει επίσης ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη λεηλατεί την κοινωνία με τις οικονομικές της επιλογές και διαλύει κάθε έννοια κράτους δικαίου με όσα κάνει στους θεσμούς» και πως «το σκάνδαλο Μητσοτάκη με το predator δείχνει την αντίληψη για τον τρόπο διακυβέρνησης». «Αρπακτικά που έχουν πέσει πάνω στο εισόδημα των πολιτών, αρπακτικά που κατασπαράζουν την δημοκρατία», προσθέτει.  

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι «το αίτημα που έρχεται από την κοινωνία είναι ένα: δικαιοσύνη», «πολιτική αλλαγή για να υπάρξει δικαιοσύνη στην οικονομία, να μπει τέλος στην ασυδοσία των ισχυρών, να υπάρξει επαναφορά του κράτους δικαίου». «Αφού ο κ. Μητσοτάκης “μυρίζει” εκλογές», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ας τις προκηρύξει άμεσα για να σωθεί η κοινωνία».

«Η εικόνα που για πάντα θα συμβολίζει την πολιτική του θα είναι η σπασμένη πόρτα από τα σπίτια που θέλησε να λεηλατήσουν τα αρπακτικά του», αναφέρει καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Ο Αντώνης Σαμαράς θα κριθεί από τις εκλογές – Στερείται λογικής η ταύτιση Μητσοτάκη με Τσίπρα
Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την Πέμπτη ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τους αντικαταστάτες του Κωνσταντίνου Κυρανάκη στο υπουργείο Μεταφορών και του αείμνηστου Νίκου Ταγαρά στο υπουργείο Περιβάλλοντος
Ο Παύλος Μαρινάκης
Γιώργος Σουφλιάς: Ο σαρακατσάνος πολιτικός και παραλίγο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας που άφησε ανεξίτηλο στίγμα στη μεταπολίτευση
Ο Γιώργος Σουφλιάς, ένα από τα ιστορικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και της μεταπολιτευτικής πολιτικής σκηνής, «έφυγε» σε ηλικία 85 ετών από τη ζωή
Γιώργος Σουφλιάς 5
Κυριάκος Μητσοτάκης για Γιώργο Σουφλιά: Άφησε το δικό του αποτύπωμα στη σύγχρονη ιστορία της χώρας
«Εργάστηκε για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, έδωσε πνοή στα μεγάλα δημόσια έργα και τις κρίσιμες υποδομές, ενώ προώθησε τολμηρές αλλαγές στον χώρο της Παιδείας»
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης