Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αιχμές Κασσελάκη κατά Ανδρουλάκη με φόντο τις ευρωεκλογές – Σιγή ιχθύος για τη Νέα Αριστερά

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με σκοπό να αντιμετωπίσει τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργήσει οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις οι οποίες εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στην τρίτη θέση και το ΠΑΣΟΚ να έχει πλασαριστεί στην δεύτερη ο Στέφανος Κασσελάκης, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του ανέδειξε ως μοναδικό αντίπαλο του τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Κατά την διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε έμμεση αναφορά στον Νίκο Ανδρουλάκη με αιχμές για τον στόχο που έχει θέσει να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στις επικείμενες ευρωεκλογές. Χωρίς να τον κατονομάσει καταλόγισε στον πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ ότι η έγνοια του είναι να περάσει τον ΣΥΡΙΖΑ στα ποσοστά, αλλά όχι να αντιπαρατεθεί στη ΝΔ.

«Εμάς δεν μας αφορά μια μικροαντιπαράθεση μέσα στον προοδευτικό χώρο για το ποιος θα είναι λιγότερο ή περισσότερο δεύτερος» είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτό ενδεχομένως να αφορά κάποιους άλλους», συνέχισε, «που συνεχώς μιλούν στο όνομα της δημοκρατικής παράταξης, αλλά έχουν ξεχάσει ποιος είναι ο ιστορικός ρόλος της δημοκρατικής παράταξης σε αυτή τη χώρα: Να βρίσκεται απέναντι στη Δεξιά και να την κερδίζει». Και πρόσθεσε: «Εμείς το θυμόμαστε καλά. Δεν το ξεχνάμε. Και δεν το ξεχνά και ο προοδευτικός κόσμος της χώρας. Και θα μας πιστώσει αυτή τη στάση και θα μας εμπιστευτεί ξανά».

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε να μην κάνει καμία αναφορά στην Νέα Αριστερά, ακολουθώντας την τακτική που έχει χαράξει το τελευταίο διάστημα, και η οποία βασίζεται στη λογική ότι η διάσπαση είναι παρελθόν και ο ΣΥΡΙΖΑ κοιτάει μόνο μπροστά.

Στην πραγματικότητα ο Στέφανος Κασσελάκης σε όλες τις τελευταίες του εμφανίσεις επιχειρεί να περάσει ένα έμμεσο μήνυμα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον δυναμώνει και συσπειρώνεται.

«Από τη δική μας πλευρά, δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο προοδευτικό κοινωνικό ρεύμα νίκης» ανέφερε στις συνεντεύξεις που έδωσε το τελευταίο διάστημα, προσθέτοντας ότι βλέπει τα προμηνύματα αυτού του ρεύματος «στα χιλιάδες νέα μέλη που γράφονται στον ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ» και στην καθημερινή του επαφή με τους πολίτες.

«Από τη στιγμή που είμαστε καθημερινά δίπλα στους πολίτες, τους ακούμε, τους μιλάμε, διεκδικούμε, προτείνουμε, γινόμαστε η φωνή τους, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα ξανακερδίσουμε: Πρώτα το ενδιαφέρον τους. Μετά την εμπιστοσύνη τους. Και στην κάλπη, την ψήφο τους» κατέληξε.

Εν τω μεταξύ τα στελέχη της Νέας Αριστεράς δεν έκρυβαν χθες την ικανοποίηση τους για την ομιλία του Αλέξη Χαρίτση στην Βουλή. Με δεδομένο ότι τα στελέχη αυτά είχαν αναδείξει ως μάχη των μαχών την συζήτηση για τον προϋπολογισμό η παρουσία του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς κρίθηκε ως ιδιαίτερα καλή. Όπως επεσήμαναν στελέχη που ακολούθησαν τους 11 βουλευτές, ο Αλέξης Χαρίτσης με τη παρουσία του, αλλά και με αυτά που είπε δικαίωσε όσους αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυβερνητικές πηγές κατά Κουτεντάκη της ΕΛΑΣ: Μπορεί να έχει έρθει το επόμενο Νόμπελ Οικονομίας και να μην το έχουμε καταλάβει
«Ας μας εξηγήσει ο κ. Κουτεντάκης πώς γίνεται ένα πρόγραμμα που κοστολογείται ετησίως 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως ο ίδιος τέσσερις φορές ρητώς ανέφερε»
Ο Φραγκίσκος Κουτεντάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Καστελόριζο: Μέσα στην επόμενη τετραετία πρέπει να έχουμε κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα – 37 έργα 27 εκατ. ευρώ
«Στόχος είναι να υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε «τα νέα παιδιά, οι νέοι Καστελλοριζιοί, να μπορούν να ζήσουν και να προκόψουν εδώ στον τόπο τους»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο 83