Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμα και σήμερα στη δημοσιότητα το πόρισμα για την υπόθεση των υποκλοπών

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή το πόρισμα του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των υποκλοπών. Η Κουμουνδούρου έχει αποφασίσει μάλιστα να δημοσιοποιήσει τα συμπεράσματα που έβγαλαν τα στελέχη της παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση προκρίνει την διαδικασία του απορρήτου, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί η συζήτηση στην Ολομέλεια να χαρακτηριστεί ως μυστική προκειμένου να μην δημοσιοποιηθούν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης ήταν έντονη, καθώς τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ δήλωσαν ότι θα δώσουν τα πορίσματα τους για την υπόθεση των υποκλοπών στη δημοσιότητα.

Για επιχείρηση συγκάλυψης που ξεδιπλώθηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία κατά την διάρκεια της Εξεταστικής Επιτροπής μίλησε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ το ΚΚΕ κατήγγειλε τη σχεδιαζόμενη μεθόδευση της κυβέρνησης για να μη δοθούν στη δημοσιότητα τα πορίσματα των κομμάτων που θα υποβληθούν στην Εξεταστική Επιτροπή για τις υποκλοπές.

«Με κάθε κίνηση συγκάλυψης ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει την ενοχή του» τόνισε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Ακόμα και για σοβαρά εθνικά θέματα, όπως στην κρίση των Ιμίων, δεν είχε γίνει μυστική συνεδρίαση της Βουλής» υπογράμμισε η Κουμουνδούρου, στέλνοντας, παράλληλα, το μήνυμα: «Όσους μάρτυρες και αν κρύψει, όσα απόρρητα και αν επικαλεστεί, όσες μεθοδεύσεις και αν επιχειρήσει, δεν θα κρυφτούν οι ευθύνες των εμπλεκομένων, πολιτικές και πολύ πιθανόν και ποινικές. Θα διερευνηθούν και από την παρούσα Βουλή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και από την επόμενη με προανακριτική Επιτροπή και με πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». Και ξεκαθαρίζει σχετικά με το ενδεχόμενο να χαρακτηριστούν τα πορίσματα των κομμάτων ως απόρρητα πως «είναι αυτονόητο πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν πρόκειται να συναινέσει στο κρυφτό του κ. Μητσοτάκη».

Οι πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να αξιοποιεί το άρθρο 57 του Κανονισμού της Βουλής που προβλέπει μυστική συνεδρίαση ύστερα από αίτημα της κυβέρνησης ή 15 βουλευτών.

Όπως επισημαίνουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, εάν τελικά το Μέγαρο Μαξίμου επιλέξει αυτή τη διαδικασία θα επιβεβαιώσει την ενοχή της, καθώς μετά από μία fast track Εξεταστική Επιτροπή τώρα επιχειρεί να κουκουλώσει και τα πορίσματα των κομμάτων. «Η ΝΔ δεν δέχτηκε την κλήση κομβικών μαρτύρων, όπως ο Γρηγόρης Δημητριάδης, ο Παναγιώτης Κοντολέων ή των επιχειρηματιών που οι εταιρείες τους έχουν σχέση με τα κακόβουλα λογισμικά. Τώρα θέλουν να επιβάλλουν και omerta. Δεν θα τους περάσει».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 18
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση κατά την έξοδο των εκδρομέων προσπάθησε να δημιουργήσει συνθήκες αγανάκτησης ενάντια στους αγρότες
Σε κάθε περίπτωση, στην Χαριλάου Τρικούπη ζητούν λύση στο αγροτικό, που θα καλύψει τόσο τον βραχύ ορίζοντα, όσο και τον μακροπρόθεσμο, κάτι που απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ