Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμα βαθύτερη η ρήξη μετά τις «εξουσίες» στον Πολάκη – Το παρασκήνιο και οι ψήφοι της ΚΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Ακόμα βαθύτερη η ρήξη μετά τις «εξουσίες» στον Πολάκη – Το παρασκήνιο και οι ψήφοι της ΚΟ

Ως κίνηση ρήξης, παρά την ενωτική ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη, εκλαμβάνουν πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ την τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη στην θέση του συντονιστή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με δεδομένο ότι βρίσκεται στα μαχαίρια με την Έφη Αχτσιόγλου και δεν έχει καμία επαφή με τα στελέχη της Ομπρέλας.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι στην χθεσινή (05.10.2023) ψηφοφορία η Όλγα Γεροβασίλη και η Κατερίνα Νοτοπούλου – που προέρχονται από το πρώην Προεδρικό στρατόπεδο – καταψήφισαν την πρόταση του Στέφανου Κασσελάκη καθώς διαφωνούν με την τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη στο πόστο του συντονιστή του της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες λένε ότι μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν είχε αποφασιστεί εάν ο Παύλος Πολάκης θα έπαιρνε την θέση που κατείχε ο Αλέκος Φλαμπουράρης. Όλα έγιναν μισή ώρα πριν ανακοινωθούν όλες οι αλλαγές από τον νέο πρόεδρο.

Οι αντιδράσεις που υπάρχουν στο πρόσωπο του Παύλου Πολάκη είναι πολλές και έντονες καθώς οι περισσότεροι θεωρούν ότι θα κινηθεί με ρεβανσισμό και όχι με ενωτική διάθεση. Θεωρούν δηλαδή ότι θα επιχειρήσει να πάρει το «αίμα του πίσω» καθώς όπως θεωρεί ο ίδιος έχει υποστεί πολλές διώξεις μέσα στο ίδιο του το κόμμα.

Με βάση την ψηφοφορία, την οποία ζήτησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, νέα Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει η Θεοδώρα Τζάκρη ενώ διευθυντής ο Γιώργος Τσίπρας. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ο Νίκος Παππας, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος και ο Διονύσης Καλαματιανός. Συντονιστής ΕΠΕΚΕ ο Παύλος Πολάκης.

Ποιοι καταψήφισαν

Την πρόταση του νέου προέδρου καταψήφισαν η Κατερίνα Νοτοπούλου, η Όλγα Γεροβασίλη, η Μαρίνα Κοντοτόλη, η Σία Αναγνωστόπουλου, η Θεανώ Φωτίου, η Πέτη Πέρκα, η Μερόπη Τζούφη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο Κώστας Μπάρκας, ο Φερχάτ Οζγκιούρ, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και η Έφη Αχτσιόγλου.

Από την ψηφοφορία έλειπε ο Όθωνας Ηλιόπουλος και ο Νίκος Παππας, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας δεν ψήφισε. Με το που τελείωσε η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ βγήκε από την αίθουσα και δεν επέστρεψε.

Η «γκρίνια» για Θεοχαρόπουλο και η κίνηση που προκάλεσε αίσθηση

Στην συνεδρίαση που κράτησε συνολικά μόνο μία ώρα τον λόγο πήρε η Πέτη Πέρκα αλλά και η Σία Αναγνωστόπουλου. Και οι δύο βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκαν στο πως καθαιρέθηκαν από τις θέσεις τους ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Στέργιος Καλπάκης καθώς και τα δύο αυτά στελέχη είχαν μπεί στον ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της διεύρυνσης.

Μάλιστα η Σία Αναγνωστόπουλου αναφερόμενη ιδιαίτερα στον Θανάση Θεοχαρόπουλο τόνισε ότι ο πρώην Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε διστάσει να παραιτηθεί από το κόμμα του προκειμένου να στηρίξει την συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως το θέμα και το απέδωσε σε κακή διαρροή από τον 7ο όροφο της Κουμουνδουρου όπου βρίσκεται το γραφείο του.

Στους παρευρισκόμενους εντύπωση έκανε πάντως και κίνηση που έκανε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προς την Έφη Αχτσιόγλου. Προτίμησε αντί να καθίσει δίπλα της στο άδειο έδρανο για να της μιλήσει να γονατίσει μπροστά της ενώ τον παρακολουθούσαν όλοι οι βουλευτές της ΚΟ.

Πάντως στην χθεσινή του ομιλία ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίστηκε ιδιαίτερα αντιπολιτευτικός λέγοντας συγκεκριμένα: «Εμείς οι 48 απέναντι στους άριστους 158».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε απάντηση και στο ειρωνικό σχόλιο του Μάκη Βορίδη όταν πριν μερικές μέρες από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας τον αποκάλεσε «Φαμελλάκη» λέγοντας πως πρόκειται για λογοπαίγνιο παιδιών δημοτικού σχολείου. «Κατά τα άλλα εμείς είμαστε οι τοξικοί και όχι αυτοί οι τζάμπα μάγκες που δεν μπορούν να επιλύσουν κανένα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του στο σχολείο ειδικής αγωγής στην Καλλιθέα αποκαλύπτοντας ότι έκανε πράξη την υπόσχεση που είχε δώσει στους εργαζόμενους αλλά και στα παιδιά.

«Αντί να ζητήσουν συγγνώμη από τους δασκάλους και τους γονείς και πάνω απ’ όλα από τα ίδια τα παιδιά, ειρωνεύονται. Ε ναι λοιπόν. Εγώ αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή από ανθρωπιά και αλληλεγγύη την ανάγκη να κάνω μία δωρεά. Για οκτώ air condition για να μην κρυώνουν τα παιδιά και οι δάσκαλοι το χειμώνα. Και αισθάνθηκα την ανάγκη να κάνω μία δωρεά για ένα διάδρομο και ένα ποδήλατο για να αθλούνται. Την έκανα τη δωρεά. Και λοιπόν; Ας κάνει και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Βορίδης και ο κ. Γεωργιάδης και η κ. Μιχαηλίδου και ο κ. Καραμανλής. Ας κάνει ο καθένας τους αντίστοιχη δωρεά ή οποιαδήποτε πράξη αλληλεγγύης».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις