Πέμπτη, 30 Μαΐ
19oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώνει τομεάρχες ο Κασσελάκης – Παππάς, Αποστολάκης Λινού οι επικρατέστεροι, ποιοι αρνήθηκαν

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώνει τομεάρχες ο Κασσελάκης – Παππάς, Αποστολάκης Λινού οι επικρατέστεροι, ποιοι αρνήθηκαν

Τα νέα πρόσωπα με τα οποία θα πορευτεί το επόμενο διάστημα ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης – δηλαδή τους τομεάρχες – αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα μετά την συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη που πρόσκεινται στην «Ομπρέλα» αλλά και η Έφη Αχτσιόγλου δεν προτίθενται  να αναλάβουν συγκεκριμένους τομείς και να είναι μέσα στις επιλογές του νέου πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη.

Τα ονόματα που ακούγονται μέχρι τώρα είναι του Νίκου Παππά για τομεάρχης Οικονομικών, και του Χάρη Μαμουλάκη για αναπληρωτή. Για τομεάρχης Εξωτερικών ακούγεται η Ρένα Δούρου, Άμυνας ο Ευάγγελος Αποστολάκης και Υγείας η Αθηνά Λινού.

Πολλοί προσδοκούν ότι μέσα από αυτή την διαδικασία ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να βρει τον βηματισμό του, αλλά και την πολιτική του υπόσταση στο πολιτικό περιβάλλον, καθώς μέχρι σήμερα υπήρχε πλήρης ακινησία και μία εντύπωση ότι όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο στην Κουμουνδούρου.  

Δηλώσεις που δημιουργούν σύγχυση, προσωπικές στρατηγικές και απειλές απ’ όλα τα στρατόπεδα και μία διαρκής γκρίνια, συνέθεταν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ όλο το τελευταίο διάστημα. 

Το «λάθος» Αποστολάκη

Είναι χαρακτηριστικό ότι η χθεσινή μέρα (10/10/23) σημαδεύτηκε από το «λάθος» του Ευάγγελου Αποστολάκη σε ό,τι αφορά τους αντάρτες της ΝΔ και την στάση που θα κρατήσει απέναντι τους ο ΣΥΡΙΖΑ , ενώ την ίδια στιγμή η Θεοδώρα Τζάκρη σήκωνε το γάντι απέναντι στην εσωκομματική αντιπολίτευση ανοίγοντας ένα νέο μέτωπο.

«Όταν επιλέγει αυτή την εσωκομματική αντιπολίτευση, αντί να οικοδομήσει έναν ισχυρό, νικηφόρο ΣΥΡΙΖΑ, να πει να στήσουμε εφετείο στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση για να διασώσουμε την καθαρότητα της αριστερής ψυχής, αυτό για μένα βαίνει μειοψηφικό», ανέφερε χαρακτηριστικά η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σχολιάζοντας μάλιστα τα 16 λευκά στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΟ σημείωσε ότι και στο Συνέδριο του 2022 υπήρχε ένα 25% περιχαρακωμένης εσωκομματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε πως στο επικείμενο συνέδριο αυτή (η αντιπολίτευση) θα χάσει με 80%.

Και αυτό διότι, όπως είπε, οι απλοί ανιδιοτελείς πολίτες, «θέλουν να χτίσουν το καινούριο συλλογικό, νικηφόρο ΣΥΡΙΖΑ», ενώ η αντιπολίτευση είναι ακραία, μειοψηφική και αυτοαναφορική, πρόσθεσε.

Σημείωσε μάλιστα πως, ενώ αρχικά προεξοφλείτο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει μειοψηφική υποστήριξη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, «εμείς ξεκινήσαμε με 6 καταγεγραμμένους βουλευτές στον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Στον δεύτερο γύρο, μαζί με τους “Κρυπτοχριστιανούς” είχαμε κάτι λιγότερο από 20». Εξήγησε ότι με τον όρο αυτό εννοεί όσους δεν είχαν εκφράσει δημόσια στήριξη, αλλά βοήθησαν στο πεδίο της μάχης. «Όταν πηγαίνεις και παίρνεις στην πρόσφατη διαδικασία της κοινοβουλευτικής ομάδας 30, και θα μπορούσαν να είναι και 34, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θέλουν να περιχαρακωθούν ως εσωκομματική αντιπολίτευση» ανέφερε.

Την ίδια στιγμή ο Χρήστος Σπίρτζης πρότεινε δημοσίως στενή συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με άλλους χώρους, προσωπικότητες και συλλογικότητες ενόψει των ευρωεκλογών.

Η πρόταση αυτή η οποία δεν έχει καμία αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει από τους Πασοκογενείς, οι οποίοι επιθυμούν να διαδραματίσουν έναν ενεργό ρόλο καταλαμβάνοντας τον χώρο ανάμεσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το ΠΑΣΟΚ.  

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις