Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώνει τομεάρχες ο Κασσελάκης – Παππάς, Αποστολάκης Λινού οι επικρατέστεροι, ποιοι αρνήθηκαν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα νέα πρόσωπα με τα οποία θα πορευτεί το επόμενο διάστημα ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης – δηλαδή τους τομεάρχες – αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα μετά την συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη που πρόσκεινται στην «Ομπρέλα» αλλά και η Έφη Αχτσιόγλου δεν προτίθενται  να αναλάβουν συγκεκριμένους τομείς και να είναι μέσα στις επιλογές του νέου πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη.

Τα ονόματα που ακούγονται μέχρι τώρα είναι του Νίκου Παππά για τομεάρχης Οικονομικών, και του Χάρη Μαμουλάκη για αναπληρωτή. Για τομεάρχης Εξωτερικών ακούγεται η Ρένα Δούρου, Άμυνας ο Ευάγγελος Αποστολάκης και Υγείας η Αθηνά Λινού.

Πολλοί προσδοκούν ότι μέσα από αυτή την διαδικασία ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να βρει τον βηματισμό του, αλλά και την πολιτική του υπόσταση στο πολιτικό περιβάλλον, καθώς μέχρι σήμερα υπήρχε πλήρης ακινησία και μία εντύπωση ότι όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο στην Κουμουνδούρου.  

Δηλώσεις που δημιουργούν σύγχυση, προσωπικές στρατηγικές και απειλές απ’ όλα τα στρατόπεδα και μία διαρκής γκρίνια, συνέθεταν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ όλο το τελευταίο διάστημα. 

Το «λάθος» Αποστολάκη

Είναι χαρακτηριστικό ότι η χθεσινή μέρα (10/10/23) σημαδεύτηκε από το «λάθος» του Ευάγγελου Αποστολάκη σε ό,τι αφορά τους αντάρτες της ΝΔ και την στάση που θα κρατήσει απέναντι τους ο ΣΥΡΙΖΑ , ενώ την ίδια στιγμή η Θεοδώρα Τζάκρη σήκωνε το γάντι απέναντι στην εσωκομματική αντιπολίτευση ανοίγοντας ένα νέο μέτωπο.

«Όταν επιλέγει αυτή την εσωκομματική αντιπολίτευση, αντί να οικοδομήσει έναν ισχυρό, νικηφόρο ΣΥΡΙΖΑ, να πει να στήσουμε εφετείο στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση για να διασώσουμε την καθαρότητα της αριστερής ψυχής, αυτό για μένα βαίνει μειοψηφικό», ανέφερε χαρακτηριστικά η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Σχολιάζοντας μάλιστα τα 16 λευκά στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΟ σημείωσε ότι και στο Συνέδριο του 2022 υπήρχε ένα 25% περιχαρακωμένης εσωκομματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε πως στο επικείμενο συνέδριο αυτή (η αντιπολίτευση) θα χάσει με 80%.

Και αυτό διότι, όπως είπε, οι απλοί ανιδιοτελείς πολίτες, «θέλουν να χτίσουν το καινούριο συλλογικό, νικηφόρο ΣΥΡΙΖΑ», ενώ η αντιπολίτευση είναι ακραία, μειοψηφική και αυτοαναφορική, πρόσθεσε.

Σημείωσε μάλιστα πως, ενώ αρχικά προεξοφλείτο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει μειοψηφική υποστήριξη στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, «εμείς ξεκινήσαμε με 6 καταγεγραμμένους βουλευτές στον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Στον δεύτερο γύρο, μαζί με τους “Κρυπτοχριστιανούς” είχαμε κάτι λιγότερο από 20». Εξήγησε ότι με τον όρο αυτό εννοεί όσους δεν είχαν εκφράσει δημόσια στήριξη, αλλά βοήθησαν στο πεδίο της μάχης. «Όταν πηγαίνεις και παίρνεις στην πρόσφατη διαδικασία της κοινοβουλευτικής ομάδας 30, και θα μπορούσαν να είναι και 34, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που θέλουν να περιχαρακωθούν ως εσωκομματική αντιπολίτευση» ανέφερε.

Την ίδια στιγμή ο Χρήστος Σπίρτζης πρότεινε δημοσίως στενή συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο με το ΠΑΣΟΚ, αλλά και με άλλους χώρους, προσωπικότητες και συλλογικότητες ενόψει των ευρωεκλογών.

Η πρόταση αυτή η οποία δεν έχει καμία αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ προκύπτει από τους Πασοκογενείς, οι οποίοι επιθυμούν να διαδραματίσουν έναν ενεργό ρόλο καταλαμβάνοντας τον χώρο ανάμεσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το ΠΑΣΟΚ.  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Γιώργος Μυλωνάκης επέστρεψε σπίτι του – Πήρε εξιτήριο από το κέντρο αποκατάστασης μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο
Πλέον θα λαμβάνει την φροντίδα που χρειάζεται στο σπίτι, ενώ πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η σύζυγός του Τίνα Μεσσαροπούλου επιστρέφει τη Δευτέρα στην εκπομπή Happy Day
Γιώργος Μυλωνάκης 36
Σκληρή επίθεση Τσουκαλά σε Μητσοτάκη για το άρθρο 86: «Αλλάζει ο Μανωλιός για να βάλει τα ρούχα του αλλιώς»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κυβερνητική πρόταση για το άρθρο 86, υποστηρίζοντας ότι παρά τις πολύμηνες δεσμεύσεις για ουσιαστική αλλαγή, τελικά διατηρείται στη Βουλή η αρμοδιότητα άσκησης ποινικής δίωξης
Κώστας Τσουκαλάς 6
ΕΛΑΣ: Ο Τσίπρας «χτίζει» κόμμα χωρίς τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει όργανα «σφιχτά» και ευέλικτα
Σφιχτές δομές και συνέδριο μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στην Αμαλίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει ξανά μπροστά και να αποφεύγει μοντέλα που θυμίζουν τις εσωτερικές (αν)ισορροπίες της Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 44
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 8
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 49