Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοινώνει υποψηφιότητα η Αχτσιόγλου – Το «χαρτί» Σακελλαρίδης και γιατί έχει το πιο δύσκολο έργο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όλα τα βλέμματα σήμερα είναι στραμμένα επάνω στην Έφη Αχτσιόγλου η οποία σήμερα (12.7.2023) θα ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητα της για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών.

Οι σύντροφοί της περιμένουν να ακούσουν το πως επιθυμεί να κινηθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το επόμενο διάστημα ενώ οι πολιτικοί της αντίπαλοι θέλουν να δουν το πολιτικό στίγμα που θα έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στην μετα-Τσίπρα εποχή εφόσον φυσικά εκλεγεί η Έφη Αχτσιόγλου.

Το όλο εγχείρημα είναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς η υποψήφια πρόεδρος δεν θέλει να δυσαρεστήσει κανένα από τα στελέχη του κόμματός της. Οι πληροφορίες λένε ότι η πρώην υπουργός θα ακολουθήσει τα βήματα του Αλέξη Τσίπρα. Δηλαδή θα έχει κεντροαριστερές αναφορές με άνοιγμα στην κοινωνία αλλά και καθαρά αριστερές απόψεις στα κοινωνικά θέματα.

Η Έφη Αχτσιόγλου αναμένεται να παρουσιαστεί μόνη της στους πολίτες -θα συνοδεύεται μόνο από κάποιους συνεργάτες της- και με την δήλωση της θα επιχειρήσει να δώσει το όραμα της για την επόμενη μέρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Την συγκεκριμένη στιγμή δεν θέλει να εμφανιστεί ότι συντάσσεται με την μία ή την άλλη τάση καθώς τότε θα έχει χάσει το πλεονέκτημα της ενωτικής υποψηφιότητας.

Χθες πάντως έγινε γνωστό ότι ανάμεσα στα στελέχη που την στηρίζουν είναι και ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης – ο οποίος μελλοντικά και εφόσον η Έφη Αχτσιόγλου καταφέρει να κερδίσει την θέση του προέδρου θα παίξει ρόλο στο επιτελείο της.

Εν τω μεταξύ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θα ανακοινώσει την υποψηφιότητα του την Παρασκευή το μεσημέρι στου Ψυρρή. Δίπλα του θα έχει τον Γιώργο Σταθάκη ο οποίος μαζί με αλλά στελέχη της Ομπρέλας στηρίζουν την υποψηφιότητα του.

Από την άλλη ο Νίκος Παππάς ο οποίος έχει αποφασίσει να κατέβει υποψήφιος για την αρχηγεία του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του στην ΚΕ. Εκεί μέσα από την ομιλία του αναμένεται να κάνει γνωστό γιατί επιθυμεί να διεκδικήσει την προεδρεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε ότι αφορά τον Παύλο Πολάκη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να το αποφασίσει αύριο μετά την συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Οι πληροφορίες μάλιστα λένε ότι στην τελευταία Πολιτική Γραμματεία ο βουλευτής Χανίων έβαλε το περίγραμμα των ενεργειών που θα ήθελε να κάνει ο νέους πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο συγκεκριμένα τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει διείσδυση στην τοπική αυτοδιοίκηση επισημαίνοντας ότι αυτό γίνεται γιατί δεν λέει κάτι διαφορετικό και θα έπρεπε να αλλάξει αφήγημα.

Ανέφερε μάλιστα ότι για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να αποτελέσει κεντρικό στοιχείο της παρουσίας η ανυποχώρητη μάχη με τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι δόθηκε ένα εξαιρετικά λάθος μήνυμα στην κοινωνία όταν 2-3 μήνες πριν τις εκλογές ο Αλ. Τσίπρας τον απομάκρυνε από τον Τομέα Διαφάνειας.

Τέλος έβαλε το θέμα της Δικαιοσύνης τονίζοντας ότι ο θεσμός χρειάζεται μαζική αύξηση του αριθμού των δικαστών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πώς η Αθήνα «διαβάζει» την «επίθεση φιλίας» Τραμπ στον Ερντογάν: Ανάχωμα στις βλέψεις για τουρκικά F-35 το Κογκρέσο
Η Ελλάδα «ποντάρει» στο Αμερικανικό Κογκρέσο, που είναι το αρμόδιο όργανο των ΗΠΑ για να εγκρίνει αμυντικές προμήθειες, και το οποίο έχει βάλει «απαγορευτικό» στην Άγκυρα για την απόκτηση των F-35
Ερντογάν και Τραμπ
Φαραντούρης σε Κατρίνη για την απόσπαση της συζύγου του: «Κάποιοι θέλουν τις γυναίκες στην κουζίνα»
Ο ευρωβουλευτής υπερασπίζεται τη νομιμότητα της διαδικασίας και απαντά στις εσωκομματικές αιχμές, κάνοντας λόγο για επίθεση που στοχεύει τον ίδιο μέσω της οικογένειάς του
Κατρίνης και Φαραντούρης
Ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας Άμυνας και Ασφάλειας η Ελλάδα – Στόχος η ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας, τα γεωπολιτικά οφέλη
Η Αθήνα συμμετέχει στη δημιουργία της Defence, Security and Resilience Bank, ενός νέου διεθνούς χρηματοδοτικού θεσμού για την άμυνα, την ασφάλεια και την ανθεκτικότητα
Ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Τράπεζας Άμυνας και Ασφάλειας η Ελλάδα – Στόχος η ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας, τα γεωπολιτικά οφέλη