Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ανακοίνωσαν ότι ανοίγουν τα σχολεία χωρίς να ρωτήσουν τους επιστήμονες

Νάσος Ηλιόπουλος Πελώνη

Για απόλυτο επιτελικό μπάχαλο και ανύπαρκτο σχεδιασμό της κυβέρνησης κάνουν λόγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τα όσα προγραμματίζει η κυβέρνηση για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και τις καταγγελίες που έχουν γίνει για την αναβολή  εμβολιασμού του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε νοσοκομεία όλης της χώρας.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου «ανακοίνωσε άνοιγμα των σχολείων χωρίς καν να έχει ερωτηθεί η Επιτροπή των ειδικών και έφερε νέα περιοριστικά μέτρα, κλείνοντας τα μαγαζιά που άνοιξε πριν από δέκα ημέρες, ενώ δυο ώρες νωρίτερα ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε περαιτέρω άνοιγμα καταστημάτων σε ζώνες».

Click4more Κορονοϊός: «Πυρά» της αντιπολίτευσης για την αναβολή εμβολιασμών των υγειονομικών

«Για άλλη μια φορά ανακοινώνονται μέτρα χωρίς να έχει συνεδριάσει η επιτροπή των επιστημόνων, χωρίς να υπάρχει καν συντονισμός μέσα στην ίδια την κυβέρνηση», τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος  και πρόσθεσε ότι «τα περιοριστικά μέτρα από μόνα τους φαίνεται ότι δεν μπορούν να “δουλέψουν”, αν δε συνδυαστούν με πραγματικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Ανέφερε δε ότι: «Δε γίνεται ακόμα και σήμερα η κυβέρνηση να μην έχει προχωρήσει στη συνταγογράφηση των τεστ, ώστε να παρέχονται δωρεάν και μαζικά στους πολίτες. Δε γίνεται να μεταφέρονται γιατροί από τα νοσοκομεία της Αττικής σε νοσοκομεία της Μακεδονίας για να καλυφθούν κενά και την ίδια στιγμή –ενώ όλοι παραδεχόμαστε ότι είμαστε σε πόλεμο- η κυβέρνηση να μην προχωρά σε επιτάξεις ιδιωτικών κλινικών.

Υπάρχουν καταγγελίες πως «το 80% των θανάτων που έχουμε το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί εκτός ΜΕΘ» επεσήμανε ακόμα τονίζοντας ότι:

«Μέσα σε δύο μήνες, έχουμε θρηνήσει 4.295 απώλειες συμπολιτών μας. Για την τραγωδία αυτή που ζούμε, οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι ξεκάθαρες . Με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη η χώρα δεν προετοιμάστηκε ποτέ για το δεύτερο κύμα –όλοι θυμόμαστε τον πρωθυπουργό να δηλώνει με αυταρέσκεια το καλοκαίρι ότι νικήσαμε τον κορωνοϊό».

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου σχολιάζοντας το άνοιγμα των σχολείων έλεγαν ότι «τον πρώτο λόγο για μια τέτοια απόφαση τον έχουν οι επιστήμονες. Όμως αν τα σχολεία ανοίξουν τελικά, πρέπει να ανοίξουν με ασφάλεια. Θα είναι εγκληματικός ο σχεδιασμός της κυβέρνησης αν ανοίξει τα σχολεία, χωρίς να κάνει τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς –όχι δειγματοληπτικά αλλά σε όλους».

Παράλληλα πρόσθεταν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη «εμφανίζεται ανίκανη να οργανώσει ακόμα και τον εμβολιασμό. Ενώ η χώρα έχει παραλάβει 96.000 δόσεις εμβολίων, μέχρι χθες είχαν γίνει μόλις 3000 εμβολιασμοί, μεταξύ των οποίων και στους παρατρεχάμενους του κ. Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι καταγγελίες υγειονομικών για αναβολή του εμβολιασμού τους σε νοσοκομεία».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις