Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ανοιχτή δυσαρέσκεια στελεχών για τον Πολάκη – Προβληματισμός Τσίπρα για Φίλη και Δρίτσα

Παύλος Πολάκης ΝΔ

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου βρέθηκε και πάλι χθες ο Παύλος Πολάκης με πολλούς συντρόφους του να βάζουν θέμα για τον διχαστικό λόγο που χρησιμοποιεί και ο οποίος κάνει κακό στην εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα ο Νίκος Μπίστης ζήτησε από το σώμα να γίνει ονομαστική αναφορά στην συμπεριφορά του βουλευτή Χανίων στην Πολιτική απόφαση του οργάνου.

Τα περισσότερα στελέχη ωστόσο- Ν.Φίλης, Ν.Βούτσης Π.Παναγιώτου, Π.Λάμπρου, Σ.Δανέλλης, Α.Λιάκος -περιέγραψαν την συμπεριφορά Πολάκη χωρίς να τον κατονομάσουν, επιμένοντας ωστόσο ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές μόνο κακό κάνουν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δυσαρέσκεια Τσίπρα για Δρίτσα και Φίλη λόγω Ελληνικού

 Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ωστόσο χθες στην συνεδρίαση με πρόθεση να ξεκαθαρίσει τα πράγματα σε ότι αφορά τα όργανα και τις αποφάσεις που λαμβάνονται εκεί καθώς η καταψήφιση του νομοσχεδίου για το Ελληνικό από τον Νίκο Φίλη και τον Θοδωρή Δρίτσα έδωσαν αφορμή για πολλά σχόλια και επικρίσεις από τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.   

Τα δύο στελέχη στις μετέπειτα τοποθετήσεις τους είχαν υποστηρίξει ότι δεν υπήρχε απόφαση από θεσμοθετημένο όργανο και γι αυτό ψήφισαν κατά συνείδηση.

«Θέτει κάποιος θέμα αμφισβήτησης της νομιμοποίησης του Πολιτικού Κέντρου;» ρώτησε με το καλημέρα ο Αλέξης Τσίπρας τα 40 στελέχη του κόμματος του που μετέχουν στο Πολιτικό συμβούλιο. Να σημειώσουμε ότι το Πολιτικό Κέντρο είναι η μετεξέλιξη του πρωινού καφέ στο οποίο μετέχει και το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής ομάδας . Δηλαδή δύο φορές την εβδομάδα  οι Δ.Τζανακόπουλος, Π.Σκουρλέτης, Ο.Γεροβασίλη, Ε.Τσακαλώτος, Γ.Ραγκούσης, Ν.Παππάς, Αλ.Χαρίτσης, Ε.Αχτσιόγλου, Θ.Θεοχαρόπουλος, Μ.Ξενογιαννακοπούλου, Ν.Μπίστης, Μ.Καλογήρου, Αλ.Φλαμπουράρης, Ν.Βούτσης συνεδριάζουν για να χαράξουν πολιτική στα θέματα της επικαιρότητας .

Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετά στελέχη υποστήριξαν ότι οι αποφάσεις πρέπει να τηρούνται απ όλους ενώ ο Νίκος Φίλης Και ο Θ. Δρίτσας επέμειναν ότι τέτοιου είδους θέματα πρέπει να συζητιούνται στην κοινοβουλευτική ομάδα ενώ ξεκαθάρισαν ότι δεν υπήρχε πρόθεση να δημιουργήσουν πρόβλημα στο κόμμα τους.

«Είμαστε έτοιμοι για εκλογές»

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε πάντως χθες ένα επιπλέον βήμα σε ότι αφορά τα σενάρια των εκλογών αφού σήκωσε το γάντι που του πετάει τακτικά η κυβέρνηση λέγοντας του ότι δεν ζητάει εκλογές γιατί ξέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις χάσει .

«Είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε  την πολιτική αλλαγή με στόχο την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους και την προστασία των εργαζομένων και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας .

Ακόμα  έκανε λόγο για «ραγδαία κυβερνητική φθορά του τελευταίου μήνα που μπορεί να οδηγήσει σε πολιτικές εξελίξεις».

 Γι αυτό το λόγο άλλωστε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε το κόμμα του σε  σε εκλογικό συναγερμό ζητώντας από τα στελέχη του να επικοινωνήσουν με τον κόσμο προβάλλοντας τις θέσεις και τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ..  «Η κατάρρευση εμπιστοσύνης των πολιτών προς την κυβέρνηση σε συνδυασμό με τα φαινόμενα παρακμής που διαρκώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας έχουν δημιουργήσει ένα πνιγηρό κλίμα στην ελληνική κοινωνία», είπε αναφερόμενος σε αυτό το θέμα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις