Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Απόλυτη κατάρρευση του ΕΣΥ με ευθύνη της κυβέρνησης

ΣΥΡΙΖΑ

Την ανακοίνωση του διευθυντή του αναισθησιολογικού τμήματος του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, όπου με έγγραφο του ανακοίνωνε την διοίκηση του νοσοκομείου ότι όλες οι λειτουργίες των χειρουργείων αναστέλλονται, επειδή δώδεκα ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με κορονοϊό αναδεικνύουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει κυριολεκτικά αφήσει την κοινωνία στην τύχη της.

Στο έγγραφο, που αναδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται ότι όλα τα περιστατικά που έχουν χαρακτηρισθεί ως «έκτακτα» και έχουν ήδη προγραμματιστεί, αναβάλλονται μέχρι να υπάρξει, ύφεση της πανδημίας κορονοϊού ή μέχρι να ενισχυθεί το νοσοκομείο με προσωπικό! 

«Η χώρα μας το τελευταίο διάστημα βιώνει καταστάσεις που παραπέμπουν στην απόλυτη κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και αυτό γίνεται με πλήρη ευθύνη της κυβέρνησης» αναφέρουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και προσθέτουν:

«Ο κόσμος έχει πλέον κουραστεί να ακούει συνεχώς την ίδια “καραμέλα” από την κυβέρνηση, ότι δήθεν υπάρχουν 1.300 ΜΕΘ, ότι δήθεν προσλαμβάνονται γιατροί και επικουρικό προσωπικό, ενώ υπάρχει μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα. Η πραγματική εικόνα είναι ότι καθημερινά έχουμε σχεδόν 100 απώλειες στη χώρα μας και αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ο απολογισμός θα είναι τραγικός».

Ο γραμματέας τoυ ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, επεσήμανε μάλιστα ότι ακόμα «συνεχίζουμε να μην έχουμε καμία ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για το πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ. Προχθές συνδικαλιστής της ένωσης του υγειονομικού προσωπικού κατήγγειλε δημόσια ότι υπάρχουν 139 ασθενείς που περιμένουν να μπουν σε ΜΕΘ και δεν βρίσκουν κρεβάτι», ενώ υπενθύμισε ότι «η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, η κ. Γκάγκα, έστειλε επιστολή για να ακυρωθεί το 80% των τακτικών χειρουργείων. Χαρακτηριστικό είναι ότι το ΕΣΥ δουλεύει σήμερα με λιγότερο μόνιμο υγειονομικό προσωπικό από αυτό που είχε το 2019», πρόσθεσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Αν λοιπόν η κυβέρνηση τα έχει κάνει όλα τόσο καλά, θα πρέπει να μας εξηγήσει πώς έχουμε φτάσει σε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα», δήλωσε, λέγοντας ότι «την τελευταία περίοδο είμαστε πρώτοι σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου καλούν την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα, τόνιζουν την ανάγκη «να γίνουν εδώ και τώρα οι απαραίτητες προσλήψεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ, να γίνει επίταξη των ιδιωτικών κλινικών – και όχι η κυβέρνηση να πουλά τσαμπουκά σε 30 ιδιώτες γιατρούς -, να υπάρξει μαζική δωρεάν συνταγογράφηση των τεστ για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, να γίνουν προσλήψεις στα σχολεία ώστε να “σπάσουν” τα σχολικά τμήματα –αυτή τη στιγμή περίπου 2.000 παιδιά καθημερινά διαγιγνώσκονται με κορονοϊό».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις