Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Ασπίδα στον Πολάκη κι από «άσπονδους φίλους»

ΣΥΡΙΖΑ: Ασπίδα στον Πολάκη κι από «άσπονδους φίλους»

Την οργή του ΣΥΡΙΖΑ έφερε η κίνηση της εισαγγελίας να κινήσει τις δικαστικές διαδικασίες εναντίον του Παύλου Πολάκη μετά από μήνυση που κατέθεσε ο Μένιος Φουρθιώτης, παρακάμπτοντας τη Βουλή και την Συνταγματική υποχρέωση για άρση της βουλευτικής ασυλίας του.

Η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, αντέδρασε άμεσα, στέλνοντας αναφορά στον Άρειο Πάγο και υπόμνημα στον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα. Λίγο αργότερα, ο εισαγγελέας απέσυρε την κλήση στον Παύλο Πολάκη λέγοντας ότι εστάλη εκ παραδρομής ενώ ο πρόεδρος τη Βουλής ενημέρωσε την κα Γεροβασίλη ότι: πρώτον, ότι δεν έχει αποσταλεί καμία δικογραφία εις βάρος του κ. Πολάκη στη Βουλή και δεύτερον, ότι σε επικοινωνία που είχε με τον εισαγγελέα έλαβε τη διαβεβαίωση ότι η κλήτευση στον βουλευτή έγινε εκ παραδρομής και ήδη έχει ανακληθεί.

Ο Παύλος Πολάκης γνωστοποίησε αρχικά, αργά τη νύχτα της Παρασκευής,  την υπόθεση γράφοντας στο Facebook: «Με καλούν την Παρασκευή 19/11 στο κτίριο της Ασφαλείας Αττικής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας στο τμήμα «Προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος» για να δώσω ανωμοτί κατάθεση στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης μετά από παραγγελία εισαγγελέα, λόγω μήνυσης που κατέθεσε ο Φουρθιώτης για “εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση μέσω Διαδικτύου κατ΄ εξακολούθηση”».

Στη συνέχεια, έθεσε το ερώτημα: «Ποιος είναι αυτός ο Εισαγγελέας που με μηνυτή τον φυλακισμένο για πέντε μήνες για σειρά κακουργημάτων και πλημμελημάτων Μένιο Φουρθιώτη, τον οποίο είχα αποκαλύψει πως πήρε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ παράνομα από το πρόγραμμα «Συνεργασία» και από τις επιστρεπτέες προκαταβολές σε μαϊμού επιχειρήσεις του (και) πως είχε παράνομα φύλαξη πολλών αστυνομικών, με καλεί να δώσω κατάθεση στο τμήμα που ερευνά υποθέσεις που σχετίζονται με το δημοκρατικό πολίτευμα;».

Η όλη ιστορία ωστόσο ενεργοποίησε πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία δεν φημίζονται και για τις καλές τους σχέσεις με τον πρώην υπουργό.

«Η δήθεν “εκ παραδρομής” κλήση του συντρόφου βουλευτή Π. Πολάκη να δώσει ανωμοτί κατάθεση στο τμήμα… «Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» μετά από εισαγγελική παραγγελία, φανερώνει πολλά» ανέφερε ο Νίκος Φίλης και πρόσθεσε: «Το να μιλάει η Εισαγγελία Πρωτοδικών για «σφάλμα» δεν αποτελεί -φυσικά- δικαιολογία αλλά υποκρισία και ειρωνεία πεταμένη στα μούτρα των συνταγματικών θεσμών.

Δεν υπάρχει ιεραρχία εκεί στην Εισαγγελία; Δυο μάτια μόνο βλέπουν τέτοια έγγραφα πριν «φύγουν»; Γιατί είναι δεδομένο, ότι όχι ο πιο άπειρος εισαγγελέας, αλλά ακόμα και ο τελευταίος τροχός στο διοικητικό προσωπικό της Εισαγγελίας έπρεπε να γνωρίζει ότι μια τέτοια κλήση ήταν παράνομη και δεν έπρεπε ποτέ να έχει εκδοθεί.

Στην πραγματικότητα, η κλήση εκδόθηκε μια μέρα μετά αφότου η Βουλή ψήφισε το άθλιο άρθρο 191 του Ποινικού Κώδικα, που ανοίγει το δρόμο για δίωξη πολιτών όταν… με «ψευδείς ειδήσεις» προκαλούν «ανησυχία» (!) στο λαό για την αμυντική ικανότητα ή την οικονομία της χώρας!

Πρόκειται για την «καλή», παλιά Νέα Δημοκρατία, που όσο και να ξεπλένεται από τα μισά ΜΜΕ, δεν ξεχνά τις σημαίνει μαύρη, κατάμαυρη Δεξιά».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις