Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν έχουν καμία δικαιολογία για το ΕΣΡ

«Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει τάχιστα σε νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα καλύπτει το νομικό κενό μη αδειοδότησης και μη συγκρότησης του ΕΣΡ από τώρα μέχρι και τη διεξαγωγή του διαγωνισμού», αναφέρει σε ανακοίνωση του, σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, και προσθέτει ότι, «μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την αντιπολίτευση και η συνέχιση της άρνησης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, το μόνο που θα καταδεικνύει είναι την επιδίωξη για τη συνέχιση της ασυδοσίας".

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η πορεία των εξελίξεων γύρω από το θέμα των τηλεοπτικών αδειών είναι εξόχως αποκαλυπτική για τις επιλογές που έκαναν στο παρελθόν οι πολιτικές δυνάμεις» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει.

«Οι διαρκείς παρατάσεις λειτουργίας χωρίς άδεια και χωρίς την καταβολή σχετικού τιμήματος, η μη διεξαγωγή διαγωνισμού ήταν πολιτικές επιλογές. Επιλογές διαιώνισης ενός καθεστώτος υποκλοπής του αέρα της χώρας και σκανδαλώδους εύνοιας όσων επιχειρηματικών συμφερόντων κατάφεραν να εκπέμπουν πανελλαδικά.

Αποδείχτηκε ότι το δημόσιο μπορεί να εισπράξει χρήματα, ότι μπορεί να διοργανώσει διαγωνισμό και ότι μπορεί να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο.

Αποδείχτηκε και έγινε παραδεκτό και από την ίδια την αντιπολίτευση ότι έπρεπε να έχει γίνει διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και να έχει εισπραχθεί το αντίτιμο της χρήσης δημόσιων συχνοτήτων εδώ και 27 χρόνια..

Συνεπώς οι πολιτικές ευθύνες όσων αδράνησαν, συναλλάχθηκαν πολιτικά και επέβαλλαν το καθεστώς της αεροπειρατείας στην Ελλάδα είναι απαράγραπτες.

Η αντιπολίτευση έχει χρησιμοποιήσει εδώ και καιρό το ζήτημα των αρμοδιοτήτων ως πρόσχημα για να μην συμπράττει στη συγκρότηση του ΕΣΡ όπως έχει συνταγματική υποχρέωση.

Ενώπιον αυτής της άρνησης και των επαναλαμβανόμενων αποφάσεων του ΣτΕ οι οποίες υπογραμμίζουν ότι η λειτουργία τηλεοπτικών σταθμών χωρίς άδεια είναι αντισυνταγματική, η κυβέρνηση μετέφερε, με το άρθρο 2Α του ν.4339/15 τις αρμοδιότητες για τη διεξαγωγή του 1ου και μόνο διαγωνισμού στη γενική γραμματεία ενημέρωσης.

Υπό το φώς των εξελίξεων σχετικά με την απόφαση του ΣτΕ, οι αρμοδιότητες για τη διεξαγωγή νέου διαγωνισμού θα περάσουν με νέα νομοθετική πρωτοβουλία εξ ολοκλήρου στο ΕΣΡ.

Συνεπώς δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για την αντιπολίτευση.

Η συνέχιση της άρνησης για τη συγκρότηση του ΕΣΡ, το μόνο που θα καταδεικνύει είναι την επιδίωξη για τη συνέχιση της ασυδοσίας.

Ο Βύρων Πολύδωρας προέρχεται από τη δεξιά παράταξη. Δεν είναι πολιτικός φίλος του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτόν, ακριβώς, το λόγο η πρόταση για να αναλάβει την προεδρία του ΕΣΡ δεν είναι μια πρόταση παραταξιακής λογικής. Είναι μια πρόταση στο πλαίσιο της αναζήτησης συναινέσεων.

Η ΝΔ έχει την ευκαιρία αλλά και τη συνταγματική υποχρέωση να προσέλθει στη διάσκεψη των προέδρων της βουλής και να συμβάλλει στη συγκρότηση του ΕΣΡ, αφού, επαναλαμβάνουμε η αντιπαράθεση για τις αρμοδιότητες δεν έχει πλέον καμία βάση.

Σε κάθε περίπτωση, είναι αναγκαία μία νομοθετική παρέμβαση η οποία θα καλύπτει το νομικό κενό μη αδειοδότησης και μη συγκρότησης του ΕΣΡ από τώρα μέχρι και τη διεξαγωγή του διαγωνισμού,

Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει τάχιστα σε αυτή τη νομοθετική πρωτοβουλία» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στον ΣΕΛΠΕ: «Πρέπει να σεβόμαστε τον πολίτη, δεν είμαστε εκ προοιμίου αναντικατάστατοι» – Πρόκληση και εργαλείο η AI
Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις αλλαγές που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη, τον ανταγωνισμό από τις κινεζικές πλατφόρμες και την ανάγκη η ανάπτυξη της οικονομίας να φτάνει στην τσέπη των πολιτών
Κυριάκος Μητσοτάκης
Δημοσκόπηση Pulse: Στο 11,5% η διαφορά ΝΔ και ΕΛΑΣ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ – Ποιοι θα ψήφιζαν Σαμαρά, πού στρέφονται οι αναποφάσιστοι
Στο 30% ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός - Πώς αξιολογούνται οι προτάσεις της ΔΕΘ - Στο 54% η ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά
Τσίπρας και Μητσοτάκης 16
Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ σε Φιντάν για το Αιγαίο: «Η Ελλάδα δικαιούται να διασφαλίζει την άμυνά της - Η Τουρκία διατηρεί το casus belli»
Η Αθήνα απορρίπτει τις αιτιάσεις της Άγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και απαντά στον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας που χαρακτήρισε τη στρατιωτική παρουσία «απειλή»
Χακάν Φιντάν και Γιώργος Γεραπετρίτης
Δημοσκόπηση Opinion Poll: ΝΔ 31%, ΕΛΑΣ 15,9% – Τρίτο το ΠΑΣΟΚ, η Καρυστιανού μπαίνει Βουλή με 4,8%
Οκτακομματική Βουλή, με 126 έδρες στην «γαλάζια» παράταξη - Στο 16,9% οι αναποφάσιστοι - Πώς αξιολογούνται οι εξαγγελίες Μητσοτάκη, Τσίπρα και Ανδρουλάκη από τη ΔΕΘ - «Αγκάθι» η ακρίβεια
Τσίπρας, Καρυστιανού, Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης
41
Οι κινήσεις Κασιδιάρη για τις εκλογές μετά την αποφυλάκιση: Το σενάριο της Ένωσης των Ελλήνων, τι ισχύει για Νίκη και Παλμό
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή στο Live News, στο μικροσκόπιο βρίσκονται κόμματα εκτός Βουλής - Τη Δευτέρα αναμένεται να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα επόμενα βήματά του
Ηλίας Κασιδιάρης, αποφυλάκιση
5
Νέες «φωτιές» στο ΠΑΣΟΚ για τις συνεργασίες: Μετά το άνοιγμα Πάνα στην ΕΛΑΣ, η Αναστασίου δείχνει ΣΥΡΙΖΑ - Συνάντηση Ανδρουλάκη με βουλευτές
Δεύτερη παρέμβαση μέσα σε δύο ημέρες ανοίγει τη συζήτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες – Η Χαριλάου Τρικούπη είχε χαρακτηρίσει «άστοχες προσωπικές απόψεις» τις δηλώσεις Πάνα
Αναστασίου, Ανδρουλάκης, Πάνας
11