Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν καταθέτει πρόταση μομφής για να μη συσπειρώσει τη ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν καταθέτει πρόταση μομφής για να μη συσπειρώσει τη ΝΔ

Στον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν αξιοθρήνητο το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δύο  τουλάχιστον φορές απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα -κατά την διάρκεια της συνέντευξής του στον ΑΝΤ1- ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση μομφής.

Όπως έγραψε από χθες (07.11.2022) το newsit.gr, δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει πρόταση μομφής καθώς, όπως λένε, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάτι τέτοιο θα συσπείρωνε το κυβερνών κόμμα.

«Είναι ενδεικτικό του αδιεξόδου του αλλά και αξιοθρήνητο το γεγονός, ότι σχεδόν εκλιπαρεί για πρόταση μομφής, για να εκβιάσει τους υπουργούς που παρακολουθούσε να τον στηρίξουν, μήπως μπορέσει και διασωθεί. Αν ψάχνει σωσίβιο, δεν θα το βρει στον ΣΥΡΙΖΑ. Εάν φοβάται ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη βουλευτών και υπουργών του, δεν έχει παρά να ζητήσει από μόνος του ψήφο εμπιστοσύνης» αναφέρουν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της συνέντευξης εμφανίστηκε εκνευρισμένος και χωρίς πειστικά επιχειρήματα. Λένε μάλιστα ότι έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται πίσω από τον Κώστα Βαξεβάνη και συνεπώς πίσω από την αποκάλυψη της λίστας των υποκλοπών. «Καμία απόδειξη δεν υπάρχει γι’ αυτά τα οποία γράφονται. Ζητάω από τον εισαγγελέα να ζητήσει στοιχεία. Πίσω από τον Βαξεβάνη κρύβεται ο Τσίπρας» ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός και είδε «λάσπη» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τον περιμένουμε να έρθει την Παρασκευή για να απαντήσει στον κ. Τσίπρα, εάν οι 33 της λίστας που φέρονται ως στόχοι του κακόβουλου λογισμικού predator ή κάποιοι εξ’ αυτών, ήταν και σε επίσημη επισύνδεση της ΕΥΠ» ήταν η απάντηση των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, υπενθυμίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε νέα επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με αφορμή το ρεπορτάζ του Κώστα Βαξεβάνη.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίνουν ακόμα έμφαση στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επιχείρησε να αποδημήσει την όλη ιστορία με αδύναμα επιχειρήματα, όπως για παράδειγμα ότι αναρωτήθηκε αν «υπάρχει Έλληνας οποίος να πιστεύει ότι μέσα σε όλα όσα έπρεπε να διαχειριστώ τα τελευταία 3,5 χρόνια στον ελεύθερο χρόνο μου παρακολουθούσα;», αναρωτήθηκε στην συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δίνουν έμφαση στην παραδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι το κακόβουλο λογισμικό Predator υπάρχει και λειτουργεί στην χώρα μας– «ουδέποτε ισχυρίστηκα -και η κυβέρνηση δεν ισχυρίστηκε- ότι δεν υπάρχει παρακολούθηση και κέντρο το οποίο χειρίζεται το λογισμικό Predator», λέγοντας ότι πρωθυπουργός παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση μέχρι τώρα ανεχόταν να γίνονται παρακολουθήσεις και υποκλοπές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις