Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν πείθουν και δεν εκπλήσσουν τα κυβερνητικά ψέματα

Χαρίτσης

Για κυβερνητικά ψέματα τα οποία πλέον δεν εκπλήσσουν και δεν πείθουν κανέναν κάνουν λόγο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη, όπου εγκαινίασε τον πλωτό σταθμό αποθήκευσης και αεριοποίησης LNG (FSRU).

Ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει απύθμενο θράσος καθώς επισκέφτηκε την Αλεξανδρούπολη για να εγκαινιάσει τρία έργα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. «Έφτασε στο σημείο να μιλήσει για «αναπτυξιακή κοσμογονία» είπε χαρακτηριστικά το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος μάλιστα συγκεκριμένα είπε ότι πρόκειται για:

Τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), έργο – σταθμό για την περιοχή, ο σχεδιασμός, η υλοποίηση και η χρηματοδότηση του οποίου ανήκουν στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ το 2017

Τον τερματικό σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG), έργο που προχώρησε και διασφαλίστηκε το 2015-2019. Η μονάδα FSRU: δρομολογήθηκε με το σύμφωνο Τσίπρα – Μπορίσοφ το 2016

Το νέο εκκλησιαστικό γηροκομείο, έργο που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ 2007-2013 και υλοποιήθηκε με τη συμβολή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Το Γηροκομείο: εντάχθηκε στο ΠΔΕ το 2016.

Ο Αλέξης Χαρίτσης σχολίασε την αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «αυτός ο τόπος είναι προικισμένος με απίστευτα πλεονεκτήματα αλλά χρειαζόταν μία στήριξη από την Πολιτεία προκειμένου να ξεφύγει από τη στασιμότητα και να ξεδιπλώσει πλήρως τις αναπτυξιακές του δυνατότητες. Αυτό γίνεται πράξεις σήμερα, γίνεται πράξη στη Θράκη, γίνεται ειδικά πράξη στην Αλεξανδρούπολη, όπου δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι συντελείται πραγματικά μία αναπτυξιακή κοσμογονία» λέγοντας ότι τρία στα τρία έργα είναι έργα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα κυβερνητικά ψέματα πλέον δεν εκπλήσσουν και δεν πείθουν κανέναν…» ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης .

Εν τω μεταξύ, χθες (03.05.2022) λίγες ώρες μετά την κατάθεση της επίκαιρης ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή σχετικά για τα bonus Στάσση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έδωσε πλήρη κάλυψη στον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ για τα bonus των 16 εκατ. ευρώ, που αποφάσισε να μοιράσει στον εαυτό του και στα άλλα golden boys της επιχείρησης. 

Αφού υπερασπίστηκε τα έργα και τις ημέρες στην ΔΕΗ του Γιώργου Στάσση – με τον  μισθό των 360.000 ευρώ το χρόνο, που χτίζει βίλα 759 τμ στην Τζιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι η ΔΕΗ έχει ήδη αγοράσει πάνω από 700.000 μετοχές για να τις διανείμει ως bonus. Απλώς, το πρόγραμμα διανομής έχει προς το παρόν «παγώσει».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις